Flippaus 5: Asbestikartoituksen tulokset

Nyt kun edelleen odottelemme, että pääsemme raksalla ”oikeisiin” hommiin, laitettiin asioita pykälä eteenpäin ja otettiin asunnosta asbestinäytteet. Näytteitä otettiin useammasta paikasta. Kylppäri on remontoitu parikymmentä vuotta sitten eli siellä ei pitäisi asbestia olla, mutta otettiin samalla näytteet sieltäkin. Näytteitä otettiin tietysti keittiöstä ja lisäksi väliseinien laastista, koska muutamia oviaukkoja on tarkoitus suurentaa.

Näytteet pakattiin numeroituihin pussukoihin ja vietiin Tampereen asbesti- ja kuitulaboratorioon tutkittavaksi.

Asbestiraportti kilahti pari tuntia myöhemmin sähköpostiin. Tässä paikassa on kyllä tosi nopea palvelu! Asbestia ei löytynyt yhdestäkään näytteestä! 🙂

Tämän lisäksi ollaan puuhasteltu kaikenlaista muutakin pientä. Tosiaan kun meidän on tarkoitus suurentaa oviaukkoja, täytyy tutkia, miten ja missä sähköt kulkevat. Tätä varten on täytynyt tehdä pieniä kaivauksia sinne sun tänne. Näillä kaivauksilla on myös tutkittu oviaukkojen päällä olevaa seinämateriaalia. Jos seinä on betonia, on helpompi leikata seinä halutusta paikasta. Jos se on sen sijaan tiiltä, voi olla vaikeaa/mahdotonta korottaa (tai leventää) oviaukkoa, koska oviaukon ympärillä olevat tiilet voivat tulla kaikki alas. No, tämä kaikki selviää tarkemmin, kunhan päästään kunnolla tätä remonttia tekemään.

Asunnossa on useita alkuperäisiä komeroita. Nämä on tarkoitus säästää. Komeroiden ovet kunnostetaan ja maalataan, ja sisustat jätetään entiselleen. Komerot ovat todella hyväkuntoiset, ja on aina plussaa, jos asuntoon voidaan jättää jotain alkuperäistäkin.

Tämän komeroprojektinkin voisi jo aloittaa pääsiäisen jälkeen, mikäli muutostyöilmoituksen hyväksymiseen menee vielä aikaa. Ja makkarin seinien tasoitus on vielä kesken, ja sen jälkeen niihinkin saa maalia pintaan. Tämä remontti on siis lähtenyt liikkelle meistä riippumattomista syistä ehkä vähän ”väärässä” järjestyksessä, mutta pääasia, että hommat etenevät kuitenkin edes jossain kolkassa asuntoa. 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *