Flippaus 5: Eka huone maalattu, parketit ostettu, keittiösuunnitelmaa viilattu…

Nyt ollaan reilu pari viikkoa rempattu tätä asuntoa, ja tänään saatiin pintamaalit ekaan huoneeseen! Olohuoneesta on siis poistettu tapetit, seinät on ylitasoitettu, hiottu, pohjamaalattu ja nyt siis pintamaalattu. Pitkän harkinnan jälkeen maalisävyksi olohuoneeseen (ja muutenkin yleissävyksi asuntoon) valittiin Tikkurilan Y486, vaalea greige. Näyttäisi olevan tosi onnistunut sävy!

Nyt olemme siis toistaiseksi keskittyneet lähinnä näihin asunnon seiniin, ja siihen on syynsä. Mielellään oltaisiin aloitettu jo esim. kylppärin purkaminen, mutta meistä riippumattomista syistä hommat vähän seisoo. Ensin välittäjällä kesti harmittavan kauan saada kauppakirja ja muut dokumentit isännöitsijälle, ja kun paperit vihdoin oli saatu sinne, isännöitsijä on nyt lomalla. Meidän muutostyöilmoitusta ei siis päästä käsittelemään ennen kuin pääsiäisen jälkeen. Ennen sitä ei voida siis oikein tehdä mitään radikaalia. No, asbestinäytteet ollaan jo otettu, eteenpäin se on sekin. Tässäpä niitä rivissä ikkunalaudalla. Täytyy hetikohta kiikuttaa ne labraan tutkittavaksi.

Makkarista on myös tapetit poistettu. Siinähän meillä oli apuna kätevä höyrystin, joka helpotti hommaa huomattavasti. Tässäkin huoneessa (kuten olohuoneessakin) poistimme seinien alaosasta tämän haperon kananp**kan. Tuohon kun ei saa oikein fiksusti lattialistoja kiinni, niin paras poistaa kaikki irtotavara ja täyttää seinän alaosat betonitasoitteella ennen seinien pohjatöitä. Vinkiksi siis muillekin, jos joudutta ko. materiaalin kanssa tekemisiin, että parempi vaan poistaa kaikki.

Keittiösuunnitelmathan meillä meni vähän uusiksi, koska keittiön viemäriä ei voi siirtää milliäkään, vaan kalusteet on suunniteltava sen ympärille. Uusi suunnitelma on nyt valmis, ja olemme myös miettineet kodinkoneita ja muita materiaaleja. Hana ja allas on jo ostettunakin. Kaikki alkaa olla keittiön osalta valmista, kunhan vaan saataisiin se muutostyöilmoitus hyväksytettyä.

Niin, ja olemme nyt tilanneet asuntoon parkettilattiat! Bauhausissa sattui olemaan nyt viikonloppuna tarjous ”ota 4, maksa 3”, joten tämä täytyi ilman muuta hyödyntää. Tästä on tulossa aika hintava remontti, joten säästöjä täytyy ottaa sieltä, mistä niitä helposti saa. Parketteja ei tokikaan raksalla tarvita vielä hetkeen, joten ne säilötään kotiin autotalliin odottamaan.

Tässä siis tämän viikon saavutuksia! Kaikenlaista on taas saatu aikaan, vaikka varsinaista remonttia ei siis olla päästy vielä aloittamaan. 😀 Instagramin puoleltahan voi myös seurata rempan etenemistä: https://www.instagram.com/k2h.asuntoblogi/.

1 ajatus aiheesta “Flippaus 5: Eka huone maalattu, parketit ostettu, keittiösuunnitelmaa viilattu…”

  1. Meillä on kanssa lattian remontointi edessä täällä Lappeenrannan suunnalla. Omituista materiaalia seinän alaosassa, mikäköhän tarkoitus sillä on ollut. Erikoisparketit on meilläkin haussa, haluamme ehdottomasti parkettilattian.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *