Flippaus 6: Keittiökaupoilla

Me kuulkaas tilattiin jo keittiö meidän uuteen flippauskohteeseen! Kuten jo aiemmin kerrottiin, kävin jo keittiöliikkeessä hyvissä ajoin ennen kuin kauppoja oltiin tästä asunnosta edes tehty. Ennen kuin remontti alkoi, oli hyvin aikaa hoitaa asioita eteenpäin. Keittiöhän on yksi suurimmista hankinnoista ja päätöksistä remontissa, joten oli hyvä ratkaisu lyödä jo asiat lukkoon sen suhteen. Ekalla käyntikerralla keittiöön valittiin materiaalit, ja nyt toisella kerralla kävimme katsomassa valmiin suunnitelman. Tällä kertaa keittiötoimittajaksi valittiin Esan Levykaluste, lähes 40 vuotta toiminut perheyritys.

Tämä flippauskohteemme sijaitsee hyvällä paikalla vanhassa, 30-luvulla rakennetussa talossa. Tästä asunnosta tehdään klassinen ja se remontoidaan laadukkailla materiaaleilla. Lattiohin tulee kalanruotoparketti (se oli niitä ihan ensimmäisiä päätöksiä tämän asunnon suhteen), ja lattia oli hyvä lähtökohta suunnitella muutakin sisustusta. Tästä kohteesta ei siis tule viimeisen päälle trendikästä, vaan paremminkin hyvin ajaton, ja materiaalit valitaan sopimaan vanhan talon henkeen.

Keittiön väritys on hyvin yksinkertainen: valkoista, terästä ja tammea. Tammiparketin pariksi valittiin valkovahattu massiivitammitaso. Keittiön väri on valkoinen, ja oviksi valittiin tavoistamme (ja ehkä myös omista henk.koht. mieltymyksistämme) poiketen ovimalli, joka ei olekaan ihan sileä. Tämän uutuusovimallin nimi on Kantti. Vetimiksi tulee rosterinuppi, ja keittiöön tulee teräsallas ja krominen hana. Meille jäi edellisestä remontista valkoisia 10×30-kokoisia laattoja, ja ne ajattelimme nyt latoa välitilaan tiililadonnalla. Nyt siis hylkäämme mustan, greigen, sammaleenvihreän ja muut aiemmin käyttämämme trendikkäämät värit ja palaamme klassiseen valkoiseen. Tästä keittiöstä tulee itse asiassa mieleen ihan ensimmäisen flippauskohteemme keittiö, jonne myös suunniteltiin hyvin kalssiset värit ja materiaalit. Sen pääsee kurkkaamaan täältä ja täältä.

Mutta tässä näkyy valisemamme ovimalli ja vedin sekä pala työtasoa.

Ja sitten suunnitelmaan. Mehän odottelemme vielä muutostyöilmoituksen hyväksymistä emmekä ole siis päässeet vielä purkamaan (ja rakentamaan uudestaan) kylppäriä, joten keittiön lopulliset mitatkin voivat vielä muuttua. Keittiöstä otetaan toki lopulliset mitat ennen kuin tilaus laitetaan vetämään. Keittiösuunnittelija Kimmo oli piirtänyt suunnitelman valmiiksi ja tältä se näyttää. Keittiön välitilaan laitamme siis todennäköisesti laatoituksen, joten se tulee olemaan erilainen kuin kuvassa.

Myös kodinkoneet ja liesituuletin otettiin mukaan toimitukseen, kun niissä oli edulliset kampanjahinnat keittiötoimittajan kautta. Nyt saatiin siis koko keittiö pakettiin ja yksi iso asia hetkeksi pois mielestä. Jatkamme siis remontin tekoa, ja paljon olemmekin jo saaneet aikaan näiden viime päivien aikana. Vaikkei muutosytyöilmoitukselle ole vielä vihreää valoa saatukaan, niin on tässä vaan paljon muutakin puuhaa, jota voi ennen sitä jo tehdä. Palataanpa tähän seuraavassa postauksessa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *