Flippaus 6: Suunnittelu alkakoon!

Meidän kuudennen flippauskohteen kauppoja odotellaan vielä tapahtuvaksi. Tässä on menossa kunnon ketjutus eli tulossa on useita asuntokauppoja perätysten ennen kuin on vuorossa meidän kaupat. Useinhan asuntokaupoissa toimitaan niin, että asunnonostajat haluavat/joutuvat myymään edellisen asuntonsa ennen kuin ostavat seuraavan, joten mekin tässä odottelemme, että ketjureaktio yltää meihin asti ja pääsemme ostamaan tämän Sorsapuiston kohteen. Toki olisimme varmasti saaneet sumplittua homman pankin kanssa niin, että voisimme tehdä kaupat jo aiemminkin, mutta ihan hyvä on ollut välillä pitää taukoakin remonttihommista. Jaksaapahan sitten uudella innolla tarttua toimeen. 😀

Tämä odotteluaikakaan ei ole toki hukkaan mennyt. Päinvastoin! Olemme aloittaneet remontin suunnittelun. Pääsimme käymään asunnossa uudemman kerran, tällä kertaa mittanauhan kanssa. Saimme siis piirrettyä asunnon pohjan jo valmiiksi. Meillä on suunnitelmissa purkaa muutama seinänpätkä, ja isoimpana hommana on purkaa asuntoon jälkikäteen rakennettu suihkutila. Alunperin asunnossa on ollut vain pieni wc, ja sinne on tosiaan rakennettu myöhemmin myös suihkutila, pieni sekin. Tällä hetkellä asunnossa ei ole ollenkaan paikkaa pyykkikoneelle, ja meillä onkin suunnitelmissa rakentaa hieman isompi kylppäri, jonne mahtuu myös pyykkikone. Pieni wc säilyy entisen kokoisena. Erillinen wc ja kylpyhuone on varmasti hyvä ja kätevä ratkaisu.

Tässä alla onkin alustavasti hahmoteltuna asunnon pohja remontin jälkeen. Alkuperäisen pohjan pääsee kurkkaamaan täältä. Lopullisestihan pohja muotoutuu sen jälkeen, kun purkuhommat on ensin saatu päätökseen ja näemme, miten esim. suihkutilan viemäri menee. Kylppäriin kun täytyy saada vedettyä uusia putkia nyt kun sinne suunnitellaan myös pyykkikonetta. Ja toki näistä asoista keskustellaan vielä taloyhtiön kanssa muutostyöilmoituksen pohjalta.

Kun tuota pohjaa katsoo, niin monelle tulee varmasti mieleen purkaa keittiön ja makuuhuoneen välinen seinä ja tehdä siitä iso, avoin tila ja siirtää makuuhuone asunnon toiselle puolelle. Me ajattelimme kuitenkin säilyttää huonejärjestyksen ennallaan. Syynä tähän on se, että keittiö ja nykyinen makuuhuone ovat sisäpihan puolella ja olohuone on kadulle päin. Makuuhuone halutaan säilyttää rauhallisemmalla sisäpihan puolella.

Myös pintamateriaaleja on mietitty. Kyseessä on hieno 30-luvun talo upealla paikalla, joten materiaalit valitaan sen mukaisesti. Asunto on korkea ja siellä on syvät ikkunapenkit. Asuntoon laitetaan korkeat lattialistat ja myös seiniin jätetään normaalia korkeampi valoraja.

Tähän asuntoon olemme suunnitelleet kalanruotoparkettia. Meillä ei ole siitä ennestään kokemusta ja sen asentaminen lienee pajon hitaampaa kuin tavallisen parketin, mutta eiköhän se ole tehtävissä! Piirsin myös tuohon pohjaan kalanruotoparketin. Tarkkasilmäisimmät ehkä huomaavat, että tuossa kuvassa se on asennettu väärinpäin, mutta en osannut kääntää sitä tuolla piirrosohjelmalla oikein päin. 😀

Seinien sävyjä on myös mietitty. Tähän asuntoon on tulossa Tikkurilan sävyjä 458-liuskalta. Nämä ovat pikkuisen vihertäviä sävyjä ja sopivat varmasti hyvin asunnon tunnelmaan sekä yhteen tammiparketin kanssa. Makuuhuone ajateltiin maalata kokonaan sävyllä S458 (Markasiitti) ja yleissävynä voisi olla vaaleampi X458 tai Y458 (Merino).

Myös keittiötä, kylppäriä ja w:tä on jo mietitty. Kävinpä jo eräässä keittiöliikkeessäkin tutkailemassa ja valitsemassa materiaaleja keittiöön sekä juttelemassa muutenkin keittiösuunnitelmista! Kirjoitellaanpa pesutiloista ja keittiöstä erikseen tulevissa postauksissa, joten pysykäähän kuulolla! 🙂

2 ajatusta aiheesta “Flippaus 6: Suunnittelu alkakoon!”

  1. Paluuviite: Flippaus 6: Laattakaupoilla - Asuntoblogi

  2. Paluuviite: Flippaus 6: Keittiökaupoilla - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *