Flippaus 6: Laattakaupoilla

Eilen kävin Pukkilan Tampereen myymälässä suunnittelupalaverissa koskien meidän uuden kohteen vessan ja suihkuhuoneen laattavalintoja. Mehän teemme uuden kohteen kaupat vasta ensi viikolla, joten olin hyvissä ajoin liikkeellä. 😀 Tosin nythän tässä on hyvin aikaa suunnitteluhommiin, kun itse remontti ei ole vielä alkanut. Ja nyt halusimme välttää sen pienen ongelman, joka meillä oli edellisessä kohteessa. Siinä laattojen tarve tuli loppujen lopuksi aika äkkiä, joten laattavalinnat piti rajata sellaisiin, joita oli saatavilla suht nopealla toimitusajalla.

Asunnossa on siis sekä pieni vessa että pieni, jälkikäteen rakennettu suihkuhuone. Tuo suihkuhuone puretaan ja tilalle rakennetaan vähän suurempi tila, jonne mahtuu suihkun lisäksi myös pyykkikone. Vessa pysyy entisellään. Suihkuhuonetta on pyöritelty moneen kertaan, jotta siitä saataisiin toimiva, mutta sen verran kompakti, että keittiö ei pienene liikaa. Lopullisesti mitat selviävät tietysti vasta sitten, kun pääsemme aloittamaan remontin. Suunnitelmista on kerrottu enemmän täällä.

Meillä on muuten jo valmiina musta sadesuihku, jonka ostimme edelliseen kohteeseen. Sadesuihku ei kuitenkaan ollut sopiva sinne, vaan jouduimme ostamaan sinne uuden suihkun. Nyt tuolle sadesuihkulle tulee käyttöä tässä uudessa kohteessa. Samoin olemme hankkineet jo Hietakarin mustaruutuisen suihkuseinän, kun bongasimme pari viikkoa sitten heidän nettisivuilllaan huiman 40 % alennuskampanjan, joka kesti vain yhden viikonlopun ajan. Toki tuo tarjous täytyi hyödyntää. 🙂

Mutta palataanpa näihin laattoihin! Pukkilan myymälästä sain taas erinomaisen hyvää palvelua. Sekä kassillisen kotiintuomisia, niin pääsemme vielä kotonakin pohtimaan valintoja. Meidän nelijalkainen asukkimmekin oli tapansa mukaan hyvin utelias, että mitäs tänne nyt tuli. 😀

Tässäkin kohteessa lähdettiin miettimään aika simppeleitä vaihtoehtoja, koska molemmat tilat ovat aika pieniä. Lisäksi keskityimme nyt lähinnä kylppärin laattoihin, koska emme tiedä vielä, tuleeko vessaan normaali vai seinä-wc. Joka tapauksessa olemme tulleet siihen tulokseen, että vessasta ainoastaan lattia laatoitetaan, ja seiniin tulee jotain muuta materiaalia/pinnoitetta. Kylppärissä sitten laatoitetaan sekä seinät että lattia.

Ensimmäisenä vaihtoehtona mietittiin lattiaan joko heksagonia tai oktagonia. Ne sopisivat hyvin asunnon aikakauteen. Flippauksissa on tarkoitus tehdä sellaisia valintoja, jotka eivät jaa hirveästi mielipiteitä, ja tästä syystä 8-kulmainen oktagoni ei ehkä ole kuitenkaan se paras vaihtoehto. Nättihän se on sekin, tässä malli siitä.

Tuossa ylläolevan kuvan yläreunassa näkyy myös heksagonilaatta, jota mietittiin yhtenä vaihtoehtona. Laatta on vaalean beigen värinen. Tälle laatalle voisi tulla kaveriksi seiniin kiiltävä neliön mallinen laatta, joka ladottaisiin tiililadonnalla. Seinään voisi laittaa myös suuremman (esim. 20×40) laatan tiililadonnalla. Tässä kuvassa oikeassa reunassa näkyy paremmin tuo heksagoni sekä sen kaveriksi kaksi eri kokoista valkoista laattaa.

Kuinka ollakaan, Pukkilan myymälän wc-tilassa oli käytetty tämän tyylistä laatoitusta. Lattiassa on pikkuisen tummempi heksagoni kuin mitä meidän kohteeseen suunniteltiin, ja seinissä neliön muotoinen kiiltävä laatta tiililadonnalla. Olikin hauskaa, kun nämä laatat näki heti livenä. 😀

Sitten toinen, ihan erilainen vaihtoehto voisi olla käyttää lattiassa betonimaista, hieman isompaa laattaa, kooltaan 15×15. Tämä koko olisi siinä mielessä hyvä, että myös sillä pitäisi voida tehdä suihkuhuoneen kaadot. Yleensähän lattioissa tavataan käyttää 10×10-laattaa, mutta koska se on tosiaan niin tavallinen ratkaisu, niin tämä hieman isompi laattaa vaikuttaa heti mielenkiintoisemmalta vaihtoehdolta. On olemassa myös 15×15-kokoisia laatoitettavia lattiakaivonkansia, joten kaivon saisi hienosti naamioitua laattojen joukkoon. Tämän laatan kanssa seiniin sopisi saman sarjan 20×40-kokoinen laatta ja/tai valkoinen himmeä 20×40-kokoinen laatta. Tässäkin tapauksessa seinät voisivat olla tiililadonnalla. Tuota beigeä seinälaattaa vasten musta suihku näyttäisi upealta. Mietimme siis sellaista vaihtoehtoa, että suihkun taustaseinä olisi tuota beigeä laattaa ja muut seinät olisivat valkoiset. Noita tehosteseiniä on käytetty jo hetken aikaa, mutta kuulemma ne ovat edelleen haluttuja. Tässä vielä uudestaan tuo edellä ollut kuva, ja tässä vasemmassa reunassa on tuo hieman isompi lattialaatta ja sen yläpuolella saman sarjan seinälaatta.

Mallasimme vielä kotona näitä tokan vaihtoehdon laattoja. Näissä kuvissa nuo värit näköjään pikkuisen vääristyvät, eli seinä- ja lattialaatan välillä ei ole ihan noin suurta värieroa kuin kuvat antavat ymmärtää.

Piirsin myös kylppärin piirto-ohjelmalla. Pahoittelut jostain syystä hyvin suttuisesta kuvasta. Oikean näköistä suihkuseinääkään ei tähän hätään piirto-ohjelmasta löytynyt. Olemme siis jo hankkineet Hietakarin mustakehyksisen Tokyo-suihkuseinän. Samoin nuo tummemmat laatat antavat vain osviittaa, ne eivät siis ole juuri nuo kyseiset laatat. Kylppäriin olemme suunnitelleet rimakattoa jostain vähän lämpöisemmästä materiaalista (lämpöhaapa, tervaleppä tms.), mutta sekin puuttuu tuosta kuvasta. Kaiken kaikkiaan tämä tämä taitaa siis olla melko turha kuva. 😀 No, kyllä siitä tosiaan vähän osviittaa saa.

Tässä on tosiaan vielä hyvin aikaa miettiä näitä laattavalintoja, mutta kannatti käydä jo liikkeessä katsomassa vaihtoehtoja. Vielä täytyy miettiä muutama asia valmiiksi ennen kuin laattavalinnat voi tehdä. Esim. se, saadaanko kylppärin lattiakaadot tehtyä sen verran loivasti, että laatoitus tuolla 15×15-lattialaatalla ylipäätään onnistuu. Jossain vaiheessa meillä oli myös mietinnässä linjakaivo suihkun alle, jolloin lattialaattojen koolle ei olisi rajoituksia. Totesimme kuitenkin, että se on flippauskohteeseen tarpeettoman hinnakas ratkaisu.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *