Flippaus 6: Viikossa ehtii paljon!

Tämä remontti on lähtenyt todella hyvin käyntiin! Asunnon ostimme viikko sitten, ja olemme saaneet jo todella paljon aikaan viikossa, varsinkin kun remonttia tehdään päivätyön ohessa ja vapaapäiviäkin on pidetty. Taloyhtiön puoleltakin oltiin kiitettävän ripeitä, eli meillä on jo hyväksytty muutostyöilmoituskin plakkarissa!

Olemme aloittaneet jo purkuhommia asunnolla. Listat on irrotettu ja melkein kaikki tapetit poistettu (niitä riittää!). Huomattavin muutos tapahtui olohuoneen oviaukossa. Joku oli jossain vaiheessa kaventanut oviaukkoa ja rakentanut siihen holvikaaren. Tämä rakennelma oli onneksi tehty kevyistä seinistä ja se lähti helposti irti pikkuisen voimaa käyttämällä. Kas näin!

Purkuhommista on toki tullut jo jätettäkin ihan kiitettävästi, joten tilasimme jo ensimmäisen kaatopaikkakuorman. Mehän olemme käyttäneet jo aiemmissakin remonteissa Häijään Kuljetuspalvelua, joka vie kaatopaikkakuormat kätevästi pois remppatyömaalta. Iso suositus heille! On aina iso helpotus, kun nämä kuormat saa pois työmaalta. Asunto näyttää aina niin paljon siistimmältä, ja on kiva taas jatkaa hommia.

Samoin keittiökin on jo purettu! Keittiö on nyt kaaoksen vallassa, kun puretut keittiönkaapit täyttävät koko tilan. Toiveissa olisi, että tälle pirtsakan väriselle keittiölle löytyisi uusi omistaja, ettei sitä tarvitsisi hävittää. Keittiöstä on ilmoitus useassa paikassa, mutta ainakaan vielä sitä ei ole kukaan halunnut ilmaiseksi tulla hakemaan. Kohtapuoliin se on joka tapauksessa saatava pois remontin tieltä. Jos jollain on siis tällaiselle keittiölle tarvetta, niin nyt kannattaa toimia!

Olohuone on nyt tällä hetkellä siinä vaiheessa, että tänään pääsee jo tasoittamaan seiniä! Periatteessa viikonlopun aikana voisi siis päästä jo maalaushommiin, mutta ajattelimme kuitenkin pitää viikonlopun vapaata remppahommista. Joka tapauksessa olohuone näyttäisi nyt valmistuvan ensimmäisenä. Vähän epätasaiseen tahtiin remontti siis etenee, mutta toisaalta hyvähän se on saada joku huone valmiiksi, niin siellä on sitten hyvä säilyttää työkaluja ja muuta rompetta.

Ensi viikolla aloitetaan sitten vanhan suihkuhuoneen purkaminen! Ensin sieltä täytyy ottaa asbestinäytteet, toivottavasti niistä ei löydy mitään. Myös kosteusmittaus täytyy tehdä, varsinkin kun siellä on lattiassa muovimatto, joka repsottaa yhdestä reunasta. Toivotaan, ettei viivästyksiä tule asbestin tai kosteuden suhteen!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *