Flippaus 4: Porukkaa lappaa!

Niin kuin jo aiemmin kerrottiin, tässä vaiheessa remonttia odotellaan paikalle useampia vierailijoita. Kun keittiön vanhat kaapistot saatiin purettua, paikalle piti pyytää keittiöfirman edustaja tekemään tarkistusmittaukset uusia kaapistoja varten, asbestipurkaja purkamaan välitilalaatoitus, sähkäri suunnittelukäynnille sekä valvoja tekemään purkukatselmus. Tämän kaiken piti tapahtua jo viime viikon aikana, mutta koska keittiön välitilasta tosiaan löytyi asbestia, hommat vähän viivästyivät. Hyvin tästä kuitenkin selvittiin, ja remppatyömaalla onkin ollut trafiikkia muutaman viime päivän aikana!

Viime viikon maanantaina siis selvisi, että keittiön välitilassa on asbestia. Samana iltana meillä oli jo asbestipurkaja tiedossa, ja hän teki myös jo samana iltana asbestipurusta ilmoituksen aluehallintovirastolle! Vaadittu viikko ilmoituksesta eli tämän viikon maanantaina (eli eilen) välitilalaatoitus jo purettiin. Tältä näyttää keittiö tällä hetkellä.

Työ tehtiin täsmällisesti ja tosi siististi. Tätä kaveria voi lämpimästi suositella muillekin, eli kiitos Pirkanmaan Purkutyö Oy ja Jani Koivula!

Viime viikolla kävi jo Gastro Keittiöiden Lasse Pohjanen mittauskäynnillä katsomassa, että suunnittelemani keittiö passaa hyvin paikoilleen. Kaikki ok sen suhteen, joten keittiö saatiin tilaukseen! Myös kodinkoneet on jo tilattu, ne löytyivät Gigantin Black Friday -kampanjasta.

Tänään tiistaina oli vuorossa sähkömiehen käynti. Nyt kun meillä on valmis keittiösuunnitelma, sähkäri tuli suunnittelemaan, miten saadaan sähköt kaikille kodinkoneille näppärästi. Tässä keittiössä ei onneksi ole ihan hirveän paha homma sähköjen suhteen, vähän toki on roilotusta tiedossa, niin päästään taas pölyisten hommien makuun. Meillä on ollut jo useassa flippausprojektissa sähkärinä Timo Kalin, siinä on kyllä myös niin mies paikallaan!

Tänään remppatyömaalla kävi myös remontin valvoja, joka on taloyhtiön valitsema (ja meidän maksama) henkilö, joka tekee remppatyömaalla tarvittavat katselmukset ja valvoo, että kaikki menee niin kuin pitää. Nyt oli vuorossa purkukatselmus, ja nyt kun se on tehty, pääsemme jatkamaan hommia keittiössä.

Nyt on ollut siis paljon trafiikkia ja monenlaisia ihmisiä pyörinyt remppatyömaalla. Nyt tilanne vähän rauhoittuu ja hommia jatketaan taas omin voimin.

8 ajatusta aiheesta “Flippaus 4: Porukkaa lappaa!”

 1. Mahtavaa kuulla, että asiat sujuvat noin sutjakkaasti! Enpä ole ikinä kuullut noin nopeasti asbestipurusta. Omassa kohteessani on seuraavaksi vuorossa sähköasennus. Kohta pääseekin sitten jo asettumaan taloksi.

 2. Paluuviite: Arkeologiaa sekä muita kaivauksia. - Asuntoblogi

 3. Tuo on kyllä ikävää kun asbestia löytyy. Mekin juuri puolisoni kanssa hankimme vanhan omakotitalon täältä Lappeenrannasta ja olemme aloittelemassa remonttia jonka yhteydessä täytyy tehdä varmaan asbestikartoitus. Varsinkin noissa vanhoissa keittiöissä tuntuu usein olevan asbestia.

  1. Hei! Tässä kohteessa asbestikartoitus oli reilun satasen (yksi näyte välitilasta itse otettuna) ja asbestipurku (välitila) vajaan tonnin.

   1. Kiitos nopeasta vastauksestasi. Meillä on kohde, missä todennäköisesti myös asbestia. Aiemmissa kohteissamme emme ole joutuneet asbestia kanssa tekemisiin. Mietityttää myös lattian kohtalo, nyt siis muovimatto. As Oy antaa luvan laittaa uuden päälle, mutta mietimme, tulisiko se kuitenkin poistaa. Se lienee kuitenkin ilmeisesti kallista asbestin vuoksi. Onko teillä asiasta kokemusta?

    1. Olemme jättäneet siistit muovimatot uuden lattian alle, mikäli taloyhtiö on sen sallinut ja mikäli muovimatto on tosiaan ollut hyvä ja ehjä sekä hyvin ja tasaisesti kiinni.

 4. Ikävää, että asbestia löytyi. Se tuntuu olevan yleinen ongelma vanhoissa asunnoissa. Mekin olemme muuttamassa uuteen asuntoon täällä Hämeenlinnassa, jonne joudutaan tekemään asbestipurkuja ennen kuin voi aloittaa keittiön ja kylppärin uudet laatoitustyöt. Tsemppiä remppaan!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *