Flippaus 4: Ekan remppakuukauden saldo

Ostimme neljännen flippausprojektin 5.11., eli nyt ollaan paiskittu hommia tämän kanssa tasan kuukausi! Tehdäänpä sen kunniaksi välitilinpäätös. Katsotaan, kuinka paljon aikaa ja rahaa tähän projektiin on tähän mennessä mennyt.

Tosi monia kiinnostaa, kuinka paljon aikaa tähän flippaamiseen menee, eli kuinka paljon työtä vaatii, että asunnon saa remontoitua. Ja toisaalta moni haluaa tietää työtunnit sen takia, että asunnosta saatavan tuoton voi jakaa tuntipalkaksi. Kuten ehkä muistatte, rupesimme pitämään projektin alusta kirjanpitoa työtunneista.

Ennen kuin mennään näihin remonttiin käytettyihin tunteihin, täytyy tähdentää eräs tärkeä asia. Olemme siis todellakin pitäneet kirjaa ainoastaan niistä tunneista, jotka olemme käyttäneet asunnossa tehden remonttia. Sen lisäksi projektiin saa laskea, ainakin nyt ekan kuukauden ajalle, toisen mokoman tunteja, jotka on käytetty kaikkeen muuhun kuin varsinaiseen remonttiin. Lähtien ihan siitä, kun asuntoa vasta etsittiin ja kävimme lukuisissa asuntoesittelyissä. Sen jälkeen on mennyt lukemattomia tunteja materiaalien etsintään ja vertailuun, remontin suunnitteluun, tilausten tekemiseen, yhteydenpitoon erinäisten tahojen kanssa, kuittien setvimiseen ja kirjanpitoon sekä kaikkeen muuhun pieneen sälään, joista kertyy yllättävän paljon tunteja. Näitä tunteja emme ole laskeneet, mutta veikkaus tosiaan on se, että näihin on mennyt saman verran tunteja kuin itse remonttiin.

Kirjanpitomme mukaan ekana kuukautena teimme remppatyömaalla yhteensä n. 90 tuntia. Viikkoa kohti se tekee reilu 20 tuntia, eli reilu 10 tuntia/hlö/viikko. Remppaa tehtiin yhteensä 22 päivänä, eli lepopäiviäkin oli joukossa, mutta aika niukanlaisesti. Rempparupeamat ovat olleet aika lyhkäisiä, keskimäärin parin-kolmen tunnin mittaisia. Tässä on suuri ero esim. meidän ekaan projektiin, jossa tehtiin pidempää päivää. Onneksi nämä kaikki meidän kohteet ovat sijainneet n. kolmen kilometrin päässä kotoa, joten remppaa on helppo mennä tekemään lyhemmäksikin aikaa. Ja nyt on vielä huomattu sellainen juttu, että nykyään remppatunnit käytetään paljon tehokkaammin hyödyksi, kun ekoissa projekteissa aikaa meni paljon enemmän ihmettelyyn, suunnitteluun ja kaikenlaiseen pällistelyyn. Olemme siis oppineet ja kehittyneet, ja sen huomaa hyvin tälllaisista konkreettisista asioista.

Sitten se toinen juttu, eli paljonko on mennyt rahaa tähän mennessä. Puhtaasti remonttiin meillä on mennyt tähän mennessä 4600 euroa. Suurin menoerä ovat keittiön kodinkoneet + allas + hana, vajaa 3000 euroa. Näissä hyödynnettiin tosi hyviä Black Friday -tarjouksia, eli normaalihinnat näillä olisivat olleet ihan eri luokkaa. Halusimme ostaa taas hyvät koneet (Siemens ja Samsung), ja lisäksi hankimme Hansgrohen mustan hanan ja Stalan mustan komposiittialtaan. Asbestikartoitukseen ja -purkuun on mennyt vajaa tonni. Näiden lisäksi on kaikenlaista pienempää, sekalaista ostosta, joista niistäkin kertyy ihan huomaamatta suurempia summia.

Remontin lisäksi on mennyt suunnilleen toinen mokoma muihin kuluihin. Näitä ovat asunnosta ostettaessa maksettu varainsiirtovero, ja sen lisäksi joka kuukausi täytyy maksaa asunnon vastikkeet, lainan korot sekä muita juoksevia kuluja.

Seuraamme työtunteja jatkossakin, joten päivitämme tilannetta taas kuukauden kuluttua. Suuremmista kustannuksista ovat vielä tulossa ainakin keittiön kalusteet sekä parketin hionta ja sävytys. Tämänkään asunnon kohdalla meillä ei ole budjettia mietittynä, vaan menemme taas samalla tyylillä kuin ennenkin, eli laadusta tinkimättä, mutta tarjouksia seuraillen. 🙂

3 ajatusta aiheesta “Flippaus 4: Ekan remppakuukauden saldo”

  1. Mielenkiintoista kuulla noita tuntimääriä. Itsekin olen yrittänyt pitää jonkinlaista kirjaa paljonko remonttiin menee aikaa. Tuo lappu seinällä on itseasiassa tosi hyvä idea! Jos sen laittaisi remppakämpän oveen niin muistaisi aina lähtiessä kirjata.

  2. Paluuviite: Flippaus 4: Toinen remppakuukausi takana - Asuntoblogi

  3. Paluuviite: Flippaus 4: Asunto valmis! - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *