Flippaus 4: Asbestihommiksi meni

Tähän asuntoon on siis tulossa täydellinen keittiöremontti, eli vanha keittiö puretaan uuden tieltä. Talo on rakennettu siihen aikaan (v. 1970), kun asbestia sai vielä käyttää. Tämähän tarkoittaa sitä, että kun (ilmeisesti alkueräinen) välitilalaatoitus tullaan purkamaan, siitä täytyi tehdä asbestikartoitus ennen purkua.

Otimme välitilalaatoituksesta itse näytteen. Tämä on meille tuttua puuhaa jo ennestään, esim. edellisessä kohteessa jouduimme tekemään myös asbestikartoituksen välitilalaatoituksesta. Naputtelimme laatoituksesta palan irti. Tässä on tärkeää, että mukaan tulee kaikki se materiaali, jossa asbestia voisi olla. Eli tässä tapauksessa katsoimme, että mukana on varmasti kiinnityslaastia sekä saumalaastia. Ja sen jälkeen näyte pussiin, kas näin!

Näytteen kaveriksi printattiin ja täytettiin lomake Tampereen asbesti- ja kuitulaboratorion nettisivuilta, ja näyte kiikutettiin heidän postilaatikkoonsa sunnuntaina iltapäivällä. Maanantaiaamuna puoli ysin aikaan tuli jo raportti sähköpostiin. Pikaista toimintaa!

Niin kuin näette, tyly tuomio tuli. Kiinnityslaastissa on asbestia. Tämä tarkoittaa sitä, että asbestipurkua varten täytyy palkata ammattilainen. Asbestipurku on luvanvaraista työtä, jota ohjaa lainsäädäntö. Asbestipurkutyöstä on myös tehtävä ilmoitus aluehallintovirastolle vähintään 7 vrk ennen työn suorittamista. Tätäpä me ei muistettukaan, vaikka asbestipurun kanssa olemme aiemmin olleetkin tekemisissä.

Tämähän tarkoittaa sitä, että kaikkia tälle viikolle suunniteltuja hommia ei päästäkään tekemään. Olemme jo kuitenkin tilanneet asbestipurun eräältä yritykseltä, joka teki myös jo ilmoituksen aville, ja välitila tullaan purkamaan heti ensi viikon maanantaina. Näin ne tilanteet muuttuvat, ja juuri tämän takia meillä ei koskaan olekaan aikatauluja meidän remonteissa. 😀

4 ajatusta aiheesta “Flippaus 4: Asbestihommiksi meni”

 1. Ikävää, että asbestikartoituksessa ilmeni asbestia kiinnistyslaastissa. Meilläkin on vanha omakotitalo täällä Lappeenrannassa, jossa keittiöremonttia tehdessä jouduttiin tekemään asbestipurkutyötä. Tylsiä juttuja nuo asbestilöydökset, mutta onneksi ne on korjattavissa.

 2. Moi!

  Hyvä ja informatiivinen blogi remppaajalle!

  Mielenkiinnosta, mitä hintaluokkaa tuo asbestipurkutyö on?

  Jos esim keittiöstä ja kylpyhuoneesta sitä löytyisi ja niihin haluaisi tehdä perusteellisen remontin purkamalla kaiken vanhan ensin pois?

  1. Kiitos, kiva kun olet löytänyt blogimme!

   Meillä on kokemusta keittiön välitilan asbestipurusta kahden asunnon kohdalla, ja hinta on ollut vajaan tonnin. Muualta ei ole onneksi asbestia koskaan löytynyt, joten valitettavasti en osaa antaa hinta-arviota isommasta asbestipurkutyöstä.

 3. Ihan hurjaa että joskus on käytetty tuollaista rakennusmateriaalia. Mekin olemme tekemässä Porin asuntoon asbestikartoitusta ja jännittää millaiset tulokset saamme. Te saitte kyllä nopeasti vastaukset, mielenkiinnolla seuraan remontin etenemistä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *