Flippaus 5: Tiiliseinän käsittely

Viimeisiä hommia tässä remontissa oli tiiliseinän käsittely. Talo on 50-luvun tiilitalo, joten kaikki asunnon seinät on muurattu tiilestä. Sen jälkeen ne on toki rapattu ja maalattu/tapetoitu. Vanhat tiiliseinät ovat kivoja yksityiskohtia muuten moderneissa asunnoissa, mutta ison alueen esiin saaminen on tosi työlästä. Eräässä edellisessä kohteessa olemme myös ottaneet pienen alueen tiiliseinää esiin.

Kun purimme tässä nykyisessä remppakohteessa keittiöön johtavalta lyhyeltä käytävältä vanhan komeron, sen alta paljastui tosi nätti pätkä tiiliseinää. Olimme toki innoissamme tästä löydöstä; saimmehan kaunista tiiltä näkyviin ilman suurempia vaivannäköjä. 😀 Seinässä oli tiilten päällä parissa kohtaa hieman rappausta päällä. Jätimme ne paikoilleen emmekä lähteneet tekemään seinästä liian siisitiä, vaan se sai jäädä pikkuisen rosoiseksi.

Alunperinhän tuon tiiliseinän ympärillä oli myös väliseiniä, jotka purettiin. Tiilisienän viereen tuotiin myös sähköjä. Jouduimme siis siistimään seiniä molemmin puolin tuota tiiliseinää, joten siihen välin jätettiin tarkkarajainen kaistale tiiltä näkyviin.

Ennen käsittelyä tiiliseinä jouduttiin puhdistamaan hyvin. Varsinkin noista saumojen kohdista vanhaa rappausta varisee alas ihan kevyestäkin kosketuksesta. Seinän imuroinnilla saatiin irtotavara hyvin pois. Sitten kun seinä oli puhdas, päästiin itse käsittelyyn. Olemme todenneet värittömän saunasuojan parhaaksi tiilisienän käsittelyaineeksi. Olemme testanneet myös venelakkaa, mutta se muuttaa tiilen väriä liikaa. Saunasuojalla väri syvenee kivasti.

Tässä kuvassa on tiiliseinän käsittely kesken, ja huomaatte varmasti kohdan, jossa ollaan menossa. Seinän yläosa on jo saanut saunasuojan, ja väri näyttää syvemmältä kuin seinän alaosassa.

Muuten, varoituksen sana, jos meinaatte kokeilla saunasuojalla käsittelyä. Itse aine on nimittäin väriltään lähinnä vaalean neonviolettia, mitä ei pidä säikähtää. Näissä alla olevissa kuvissa huomaa hyvin, miltä aine näyttää ennen kuin se ehtii kuivua.

Tiiliseinästä tuli oikein hyvä! Asensimme vielä seinän yläpuolelle kattopalkkiin valaisimen, jonka saa suunnattua tiiliseinään. Tässä vielä kuva lopputuloksesta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *