Flippaus 3: Keittiö tilattu ja muita kuulumisia

Viime postauksen jälkeen on tapahtunut taas kaikenlaista remppatyömaalla. Olemme nyt keskittyneet etupäässä keittiön ja olohuoneen remontointiin. Meillä kävi reilu viikko sitten Gastro Keittiöiden edustaja paikan päällä tarkistamassa suunnittelemani keittiön mitat ja keskustelemassa vielä yksityiskohdista. Tilasimmekin tällä kertaa keittiön tältä paikalliselta yritykseltä. Tähän asti kaikki onkin sujunut oikein hyvin!

Talo, jossa meidän flippausasunto sijaitsee, on rakennettu tiilestä, ja ehkä hieman ennakkosuunnitelmista poiketen päätimmekin ottaa vanhaa tiiliseinää esille keittiöstä. Tämä muutti hieman keittiösuunnitelmia ja vaikutti koko asunnon värimaailmaan.

Olin jo aiemmin suunnitellut tähän asuntoon tumman vihertävän harmaata keittiötä ja nyt kun tiiliseinää otettiin esille, ajatus vahvistui entisestään. Alunperin ajatuksena oli yhdistää tähän väriin mustaa ja kuparia, mutta nyt suunnitelma yksinkertaistui. Kuparista on (ainakin toistaiseksi!) luovuttu, ja keittiöön on tulossa tiiliseinän kaveriksi vihertävän harmaata, mustaa ja vaaleaa puuta. Kaikki kodinkoneet, allas ja hana tulevat olemaan mustia, samoin nuppivetimet, ja työtasoksi tulee vaaleaksi käsitelty koivu.

Kodinkoneetkin on jo tosiaan tilattu! Päädyimme mustiin Boschin koneisiin. Jääkaappi-pakastimen kohdalla mietimme (meidän mittapuulla 😀 ) pitkään ja päädyimme satsaamaan mustaan Smegiin, se nimittäin passaa varmasti loistavasti tuohon tiiliseinän eteen. 🙂

Muutenkin asunnon värimaailma alkaa hahmottua. Vanha lautalattia hiotaan kevyesti ja maalataan valkoiseksi (lukuun ottamatta keittiön lattiaa, joka täytyy ikävä kyllä uusia). Jalkalistat tulevat olemaan vähän korkeammat ja jopa pikkuisen kuviolliset, ne jotenkin passaavat tämän asunnon henkeen. Keittiöstä ja olohuoneesta tuli seinän purun ansiosta yhtenäisempi tila, ja tätä korostetaan vielä entisestään modernilla, vaalealla ”sormi”paneelilla, joka on tulossa yhtenäisenä koko keittiön ja olohuoneen kattoon (kuva: Cent-Listat).

Olohuoneeseen on tulossa tehosteeksi tuota samaa tummaa, vihertävän harmaata väriä. En malttanut olla maalaamatta jo tätä seinää! Pitihän meidän toki varmistua siitä, että keittiöön on valittu sopiva sävy. 😉 Hyvältä näyttää, ja passaa varmasti hyvin tiiliseinän, valkoisen lattian ja vaalean paneelikaton kanssa.

Makuuhuoneeseen taitaa olla tulossa samaa väriä kuin millä maalasimme hiljattain kotona olohuoneen seinän. Mies ehdotti, että maalattaisko yksi olohuoneen seinä oranssiksi, ja ei kun tuumasta toimeen! Väri on niin onnistunut, että todennäköisesti laitamme tätä samaa väriä myös flippausasunnon makkariin. Tässä maistiaisia siitä. Hienosti vaihtelee sävy vuorokaudenajan ja auringonpaisteen/pilvisyyden mukaan!

Nyt on sitten tosiaan kovaa rytistystä tiedossa keittiössä ja olohuoneessa. Saimme sovittua niin, että keittiön kaapistojen rungot tulevat erillisenä toimituksena ennen muita tarvikkeita, että pääsemme asentelemaan niitä jo etukäteen. Sitä ennen pitäisi saada keittiön ja olohuoneen kaikki seinät maalauskuntoon (ja maalattava ne!), laitettua koolauspuut ja paneelit kattoon sekä purettua keittiön vanha lautalattia, asennettava sinne uusi lautalattia ja maalattava se. Hommat ei siis ihan heti lopu! 😀

1 ajatus aiheesta “Flippaus 3: Keittiö tilattu ja muita kuulumisia”

  1. Paluuviite: Flippaus 5: Tiiliseinän käsittely - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *