Flippaus 3: Keittiön uusi lattia

Asunnossa on tosiaan hyväkuntoiset alkuperäiset lautalattiat. Ainoastaan keittiön lattia täytyi uusia, se kun oli paikoitellen vähän kärsineen näköinen ja – ennen kaikkea – puuttui osasta keittiötä kokonaan. Ilmeisesti nämä puutoskohdat olivat vanhojen, asunnossa aiemmin olleiden kaittiökalusteiden kohdalla. Vanha lattia täytyi siis purkaa ja asentaa tilalle uusi lautalattia. Uutta lattiaa ei tietenkään löytynyt juuri saman levyisenä, mutta otettiin mahdollisimman saman levyinen. Heittoa taitaa olla reilu sentti, ja tätä ei edes helposti huomaa, varsinkaan sen jälkeen, kun lattia on maalattu. Paksuus on sama kuin vanhassa lattiassa, ja yllättäen uusi lattialauta sujahti vanhan laudan ponttiin ongelmitta, eli pääsimme jatkamaan uutta lattiaa ilman näkyvää saumaa tai kynnystä.

Sitten maalaushommiin. Maaliksi valittiin valkoinen Betolux Akva, jolla tulemme maalaamaan myös vanhan lattian.

Ekan maalikerroksen jälkeen huomattiin, että lisää kerroksia tarvitaan. Maali oli hieman epätasaisen näköinen; joissain kohti se peitti puun paremmin ja joissain kohti maalia oli ohuemmin. Jatketaan siis urakkaa!

Lopulta maalasin lattian kolmeen kertaan. Kuvassa maali on vielä märkää ja kiiltelee sen takia. Lattian kuivuttua maalausjälki oli tosi hyvä ja tasainen, ja aika himmeä, vaikka puolikiiltävästä maalista onkin kyse.

Sitten jossain vaiheessa päästään maalaamaan muidenkin huoneiden lattiat. Innolla odotamme, millainen lattiasta tulee! 🙂 Nyt ennen sitä keskitymme siihen, että saamme keittiön rungot asennettua, ne nimittäin tulivat tänään! Olohuoneen kaikki seinät on nyt maalattu, ja kohta päästään maalaaman keittiön seinät. Sitten vielä koolauspuut ja paneelit kattoon, eli kyllä tässä vielä hommaa riittää ennen keittiön asennusta.

Ai niin, meidän flippausharrastuksesta tehtiin juttu Me Naiset -lehteen! 😀 Sen pääsee lukemaan täältä:

https://www.menaiset.fi/artikkeli/ihmiset-ja-ilmiot/tyo-ja-raha/maaritin-ja-puolison-toinen-remppakohde-tuotti-yli-20-000-eu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *