Flippaus 5: Keittiön muodonmuutos

Nyt kun tämän asunnon remontti on jo loppusuoralla, niin katsotaanpa tarkemmin, mitä keittiössä on tapahtunut. Sehän meni kokonaan uusiksi, ja lopputulos näyttää nyt tältä. (Ihan valmista ei vielä ole; sokkelit puuttuvat vielä. Ja uuni on vielä tälläämättä oikeaan korkeuteen.)

Ajatuksena oli tehdä tällä kertaa greige keittiö, mikä oli hyvä valinta, nyt kun on ollut kovasti juttua siitä, että greige keittiö on tosi ajankohtainen. Keittiön seinät maalattiin Tikkurilan sävyllä G486 (Myötätuuli), ja kaapinovien sävyksi valittiin astetta tummempi H486. Meillähän oli vähän säätämistä kaapinovien sävyn kanssa. Ensin meillä muuttui omat suunnitelmat sen verran, että hankimmekin samppanjan väriset uunit, joten ovien sävy täytyi miettiä uudestaan. Ja toisekseen ovien maalauksessa oli sattunut joku hämminki ja saimme ensin väärän väriset ovet. Nyt on kaikki kunnossa sen suhteen ja pääsimme asentamaan ovetkin paikoilleen.

Uunit ovat tosiaan samppanjan väriset ja ne sopivat hyvin kokonaisuuteen. Liesitason kanssa oli myös häslinkiä ja vasta kolmas tilaamamme liesitaso oli ensinnäkin ehjä ja toisekseen toimitettiin silloin kun luvattiin. Allas on Franken valkoinen komposiittiallas ja hana on kullanvärinen Damixa. Vetimet ovat myös kullanväriset, ja yläkaapit ovat pomppusalvoilla. Työtasoon panostettiin ja hankimme Silestonen Calacatta Gold -kuvioisen kvartsitason. Taso hankittiin Virosta ja kaikki meni oikein mallikkaasti (lisää kvartsitason hankinnasta voi lukea täältä). Tässä vielä lähikuva altaasta ja hanasta, ja myös kvartsitason kuviointi näkyy paremmin.

Keittiön kaapistot sijoitettiin yhdelle seinälle, ja toiselle seinälle hankimme side-by-side-kaapin, jossa on vesi/jääpala-automatti. Tässä kuvassa näkyy myös tuo kylmälaite.

Keittiö pysyi tässä remontissa entisellä paikallaan. Keittiön ikkunan vieressä oleva kiinteä komero purettiin; samoin muitakin keittiön seiniä avarrettiin. Keittiön nurkassa on kiinteä kotelo, jonka sisällä menee tekniikkaa, ja käytännön syistä (lähinnä jotta saimme side-by-sidelle tarpeeksi syvän seinän) tuota koteloa suurennettiin hieman. Myös keittiön pitkä sivu levytettiin (lähinnä jotta pääsisimme vähemmällä seinien tasoituksella ja jotta sähköjohtoja varten ei tarvitsisi roilottaa tiiliseinää). Näin ollen keittiö pieneni muutaman sentin alkuperäisestä. Tässä vielä allekkain keittiön ennen-kuva (välitysliikkeen myynti-ilmoituksesta) sekä nykytilanne.

Lopuksi vielä muutama kuva matkan varrelta.

6 ajatusta aiheesta “Flippaus 5: Keittiön muodonmuutos”

  1. Moikka, onko vetimet ja hana keittiötoimittajalta vai oletteko itse tilanneet jostain? Onko yläkaapin alareunassa jokin messinkinen lista? Todella hieno keittiö! 🙂

    1. Moi, kiitos! 🙂 Hana on Damixan, ja niitä saa ostettua ja tilattua useammasta paikasta. Katsotaan hanat ja kodinkoneet ja muut vastaavat aina sen mukaan, missä sattuu olemaan hyvä tarjous. Vetimet taisi tulla keittiötoimittajalta, mutta niitäkin on saatavilla toki muualtakin. Ja juu, siinä on L-lista, jonka taakse saa kätevästi piiloon ledinauhan.

    1. Hei, kiitos kommentistasi! Flippauksissa on lähtökohtaisesti tavoitteena tehdä sellainen asunto, joka miellyttää suurinta osaa asunnonostajia. Tällöin asunnosta saadaan paras mahdollinen hinta. Toki on toisenlaisiakin flippaajia ja strategioita, mutta meidän strategiamme on tämä. Sen takia tämä vanha keittiö ei ollut vaihtoehto, yleensä kun asunnonostajat etsivät nykyaikaisempia ratkaisuja ja remontoituja asuntoja. Tuossa vanhassa keittiössä ei ollut esim. astianpesukonetta, ja se on kyllä aika ehdoton varuste nykypäivänä. Vanha keittiö pääsi kyllä uuteen kotiin jatkamaan elämäänsä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *