Flippaus 7: Uusi vuosi ja uudet kujeet. Eiku…

Kirjoitellaanpa taas vähän remppakuulumisia. Joulu on vietetty ja vuosikin on jo ehtinyt vaihtua. Vanhoilla kujeilla kuitenkin mennään, eli seitsemännen flippauskohteen remontti on jatkunut. Remppa on edennyt ihan mukavasti.

Merkittävimpänä saavutuksena kerrotaan ihan ekaksi, että meillä on vessa. 😀 Taloyhtiön tiloissa ramppaaminen siis loppui ja elämä helpottui huomattavasti. Kylppäri on siis siinä vaiheessa, että putkari kävi visiitillä ja sitä myöten kylppäriin saatiin vedet. Katossa menee nyt jonkin verran putkia, letkuja ja johtoja. Seuraava vaihe kylppärissä on katon koolaus ja rimoitus, ja sitten sitä päästäänkin kalustamaan. Kaikki kalusteet meillä onkin jo työmaalla odottamassa, joten tavaraa ja kaaosta riittää vielä hetkeksi.

Toisaalla asunnossa olemme asentaneet lattiaa. Lattiaksi tähän kohteeseen valittiin Vinyylilattiakaupan 3D-SilentTECH-vinyyli värissä Laituri. Koko muu asunto on nyt lattian osalta valmis, lukuun ottamatta eteistä. Eteisessä on vasta katto maalattu, joten seinät ja lattia siellä on vielä tekemättä. Se on onneksi pieni tila ja tulee sitten sukkelaan valmiiksi, kunhan sinne asti päästään.

Olohuoneessa ja keittiössä on siis muuten valmista, paitsi keittiön kalusteet on asentamatta. Katto on kunnostettu ja maalattu, seinät on maalattu (sävynä jo aiemmin hyväksi todettu Tikkurilan G486 Myötätuuli) ja lattia asennettu. Keittiön kalusteet ja kodinkoneet meillä on ollut työmaalla jo tovin, joten tosiaan tavaramäärä on ollut ihan kiitettävä. Nyt huomattiin taas, miten kätevää on tehdä ensin yksi huone kokonaan valmiiksi ja käyttää sitä säilytystilana.

Tähän kohteeseen tulee mattamusta keittiö. Ovena on Esan Levykalusteen Black Velvet, joka on sormenjälkivapaa ja samettisen tuntuinen ovi. Muut keittiötoiminnot tulevat varsinaiselle kalusteseinälle, ja liesi ja uuni erilliseen niemekkeeseen. Aloitimme kalusteiden mallaamisen niemekkeestä. Niemekkeen ympärille tulee mustat irtosivut. Näissä kuvissa niissä on suojana vielä kiiltävät muovit, mutta lopputulos tulee tosiaan olemaan matta. Runkojen korkeus täytyy tällätä tarkkaan oikeaksi, koska työtaso ”upotetaan” noiden irtosivujen väliin. Kuvissa on lyhyempi työtaso mallina, jos joku ihmettelee, miksei se peitä runkoja kokonaan.

Unohtui näköjään puoliksi syöty jukurttipurkki noihin kuviin! 😀 Laitetaan vielä yksi kuva jakoon ilman jukurttipurkkia. Tässä näkyy paremmin myös seinien sävy valkoista kattoa vasten. Seuraavaksi siis kiinnitetään nuo irtosivut lopullisesti paikoilleen, otetaan oikean mittainen työtaso ja tehdään siihen aukko liesitasolle. Katosta tulee vielä roikkumaan näyttävä liesituuletin.

1 ajatus aiheesta “Flippaus 7: Uusi vuosi ja uudet kujeet. Eiku…”

  1. Ystävilläni on myös juuri remontti meneillään, kävin eilen piipahtamassa remonttityömaalla ja näin nyt ensimmäistä kertaa heidän kauniit erikoisparketit asennettuna. Katsoin aluksi teidän kohteen kuvista, että sielläkin olisi parkettia laitettu, mutta tekstistä selvisi, että kyseessä onkin vinyylilattia. Minäkin haluan kotiini tuollaiset sormenjälkivapaat keittiön ovet.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *