Flippaus 5: Seinänpurkusuunnitelma

Remonteilla on tapana paisua. Tässä asunnossa oli ensin tarkoitus suurentaa muutamaa oviaukkoa, mutta nyt suunnitelma on vähän muuttunut. Tässä nopeasti piirretty asunnon nykyinen pohjapiirustus (ei minkäänlaisessa mittakaavassa). Keittiö on oikeassa yläkulmassa ja makkari sen vieressä, ja kuvan alareunassa on olohuone.

Kuten näette, keskellä asuntoa on tosi ahdas ja sokkeloinen kohta. Siinä on paljon oviaukkoja ja seinänpätkiä. Olemme miettineet kovasti, miten pohjaa voisi muokata. Nykyään näkee vastaavissa asunnoissa paljon sitä, että keittiön ja makkarin välinen seinä puretaan, jolloin saadaan avokeittiö, ja entisestä olohuoneesta tehdään makkari. Tämä ei kuitenkaan tuntunut meistä hyvältä ajatukselta, koska keittiö-olohuonetilasta olisi tullut mielestämme liian pieni. Lisäksi on ollut vähän aistittavissa sellainen muutos, että avokeittiöt eivät olisi enää niin haluttuja, ja sen sijaan arvostetaan taas enemmän erillistä keittiötä.

Välillä on tuntunut jo siltä, että puretaan vaan kaikki seinät ja rakennetaan koko asunto uudestaan. 😀 Tässä täytyy kuitenkin olla realisti ja miettiä myös kustannuksia ja ajankäyttöä, kun on kuitenkin flippausasunnosta kyse. Tähän seuraavan pohjakuvaan on nyt merkattu ne seinät ja oviaukot, jotka tullaan purkamaan.

Tarkoitus on siis purkaa kaikki ”irtonaiset” seinänpätkät sekä vanhat komerot, jotka avautuvat olohuoneeseen. Tässä alla vielä tuleva pohja.

Pohja näyttää nyt paljon avarammalta. Jäljelle ovat jäämässä vain kylppärin ja makuuhuoneen seinät, ja kaikki muut puretaan. Olohuoneen oviaukko avartuu huimasti, ja keittiöön vievä sokkeloinen väylä katoaa. Muutos näyttää hyvältä ja paperilla, ja varmasti livenä vielä paremmalta!

Nyt kun seiniä lähtee aiemmin suunniteltua enemmän, tämä tietää meille lisähommaa ennen kuin seinät puretaan. Seinissä kulkee paljon sähköjohtoja, ja ne on tietysti kaivettava esille. Samoin olohuoneen vanhat komerot piti irrottaa. Sähköjohtoja kulki myös aukossa, joka jäi jäljelle komeron purusta. Kun sähköjohtoja kaivetaan esille tiiliseinistä, tulee tietysti paljon kaikenlaista tiili- ja rappausjätettä.

Tämä sähköjen kaivuu jatkuu vielä huomenna. Toivottavasti päästään samalla aloittamaan myös makkarin lattian asennus.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *