Flippaus 4: Vaatehuone

Tässä asunnossa on tosi kiva, tilava vaatehuone. Kun asunto ostettiin, vaatehuone oli todella täynnä kaikenlaisia säilytyskalusteita. Oli hyllyä, tankoa ja taas toisenlaista hyllyä kaikilla neljällä seinällä.

Vaatehuoneesta purettiin kaikki vanhat kalusteet pois. Sitten seinistä paikattiin kaikki kolot, jotka jäävät näkyviin, ja sen jälkeen seinät maalattiin. Sävyksi valittiin Tikkurilan M499 (Mantteli), jota meillä oli jo valmiina edellisistä remonteista. Muuten tähän asuntoon tulee hillityt värisävyt, mutta ajattelimme vähän hurjastella vaatehuoneessa. Sinne tämä tummempi sävy sopii tosi hyvin, koska kalusteet ovat valkoiset ja ne peittävät lähes kokonaan kaksi seinää. Seinien maalauksen jälkeen vaatehuoneeseen asennettiin sama korkkilattia kuin keittiöön. Sekin sopii tosi hyvin yhteen seinien kanssa.

Uudet vaatehuoneen kalusteet suunniteltiin Ikean PAX-rungoista. Olemme käyttäneet näitä jo useassa kohteessa, ja ne on todettu käteviksi, ihan näyttävän näköisiksi ja myös kustannustehokkaiksi. Kalusteita tuli siis kahdelle seinälle. Ovelta katsottuna oikealle peräseinälle laitettiin syvät kaapit, joihin asennettiin vaatetangot. Kohtisuoraan ovea vasten olevalle seinälle ei voitu laittaa syviä kaappeja nurkassa olevan kiinteän seinärakennelman takia, mutta PAX:in 35 cm syvät rungot menivät siihen juuri passelisti. Näihin runkoihin asennettiin vetolaatikoita ja hyllyjä. PAX-rungoissa ei ole kuin kolme leveysvaihtoehtoa (50, 75 ja 100 cm), mutta kuinka ollakaan, saimme näillä mitoilla täytettyä juuri sopivasti vaatehuoneen kaksi seinää. Kävi kyllä hyvä tuuri!

Oviseinän jätimme tyhjäksi, jotta vaatehuoneesta ei tule liian ahdas. Vaatehuoneessa on jo ihan hyvin säilytystilaa kahdella seinällä, joten emme nähneet tarpeelliseksi asentaa kalusteita myöskään ovesta katsottuna vasemmalla olevalle seinälle. Sen voi tuleva ostaja suunnitella omiin tarpeisiinsa sopivaksi. Seinälle sopisi hyvin esim. iiiiso peili, tai siihen voisi laittaa vaikka koukkuja laukkujen ripustamista varten. Eteisen puolella (vastapäätä vaatehuonetta) on myös säilytystilaa ja vaatenaulakko. Eteisen korkeasta kaapista tehtiin siivouskaappi.

Tässä vielä kuvia vaatehuoneesta valmiina. Listat puuttuvat vielä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *