Flippaus 4: Keittiön ja vaatehuoneen suunnittelua

Olemme tässä tapettien repimisen ohessa aloittaneet keittiön ja vaatehuoneen kalustesuunnittelun. Keittiö näyttää alunperin tältä. Pidämme alkuperäisen muodon, eli kalusteita tulee kahdelle seinälle. Kulmassa on tuollainen kiinteä rakennelma, jonka sisässä menee ainakin ilmanvaihtosysteemejä.

Kiettiön piirtämiseen on olemassa pilvin pimein ohjelmia, mutta olen niin kalkkis, että tykkään luonnostella ja suunnitella ihan ruutupaperille. 😀 Olemme aiemmin jo ottaneet mitat keittiöstä, ja ensin teinkin pohjapiirustuksen.

Suunnitelma on sellainen, että tuolle pitemmälle seinälle tulisi toiseen reunaan korkea kaappi, jossa on mikro ja uuni, ja toiseen reunaan tulisi integroitu jääkaappipakastin. Keskelle jää tilaa 105 cm, ja siihen menisi liesitaso ja vetolaatikot. Tässä suunnitelmassa mietityttää se, jääkö lieden viereen tarpeeksi laskutilaa. Toinen mietityttävä asia on se, että kun vasempaan reunaankin tulee korkea kaappi, niin keittiön kaapit eivät voi olla kovin korkeita, koska tuossa kulmarekennelmassa on ilmanvaihtoräppänä. Tämä räppänä näkyy tuossa postauksen ihan ekassa kuvassa, ja sitä ei tietenkään saa peittää.

Toiselle seinälle tulee sitten vesipiste ja tiskikone. Allas on tarkoitus laittaa tuohon oikeaan reunaan, niin näin saadaan pidempi, yhtenäinen työtaso tälle seinälle.

Seuraavaksi on tarkoitus lähettää kuvat keittiöfirman suunnittelijalle, joka tekee havainnollisemmat kuvat. Niistä näkee sitten paremmin, miltä tällainen keittiö todellisuudessa näyttäisi. Keittiön kaapinovet tulevat olemaan joko mustat tai valkoiset. Yksinkertaisen tyylikäs keittiö olisi siis tulossa. Taso tulee olemaan tammea (ehkä vähän vaalennettuna), joka mätsää asunnon lattian kanssa. Vetimet voisivat olla retrot lankavetimet. Näin saadaan asuntoon vähän lisää 70-luvun tunnelmaa. Eteisen alkuperäiset kaapistot lankavetimineen tullaan nimittäin säilyttämään. Näillä näkymin myös olohuoneen tapetti tulee säilymään yhdellä seinällä.

Samalla mietittiin vaatehuoneen kalusteita. Asunnossa on oikein kiva, tilava vaatehuone.

Niin kuin jo aiemmin mainittu, vaatehuoneeseen suunnitellaan Ikean PAX-kalusteita. Niistä on jo aiempaa kokemusta ja ne ovat osoittautuneet oikein käteväksi ratkaisuksi. Ikealla on myös helppokäyttöinen suunnitteluohjelma näille PAX-kalusteille. Kalusteita on nyt suunniteltu kahdelle seinälle. Vaatehuoneeseen tullessa, oven vasemmalla puolella olevalle lyhyelle seinälle voisi laittaa ison peilin. Ovea vastapäätä olevalle seinälle tulisi laatikoita ja hyllyjä, ja peräseinälle vaatetangot.

Muuten remppatyömaalla jatkuu tapettien poisto. Pikku hiljaa on vuorossa keittiön purku. Sen jälkeen pääsee ottamaan keittiöstä lopulliset mitat, ja myös sähköjä pääsee suunnittelemaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *