Flippaus 3: Näkymätöntä näpertelyä

Rempassa on nyt ollut sellainen vaihe, että ollaan tehty paljon tärkeää, mutta aika näkymätöntä hommaa. Monenlaista pikku näpertelyä, josta ei oikein synny näkyvää jälkeä, mutta jotka on tehtävä. Kohteessa ovat myös käyneet sekä sähkäri että putkari, eli ollaan kyllä saatu asioita hyvin eteenpäin.

Näkyvimmät hommat on varmaan tehty makkarissa. Yksi iso homma, jota ei ehkä välttämättä kokematon remppaaja osaa edes ajatella, on ikkunanpielien ja ovenkarmien kunnostus. Ne ovat yleensä remppakohteissa huonossa kunnossa. Maali hilseilee ja irtoilee osittain ja kolhujakin on monesti siellä sun täällä. Alla esimerkkikuvia tästä asunnosta, kyseessä makkarin ikkunanpielet.

Kaikki irtoaninen maali on tietysti ensin irrotettava, ja sitten alkaa loputtomalta tuntuva hiominen ja kittaaminen ennen kuin pääsee maalaushommiin. Nyt on kuitenkin asunnon kaikki ikkunanpielet ja ovenkarmit kunnostettu. Alla kuvat lopputuloksesta, makkarista nämäkin. Huomattavasti siistimmän näköiset nyt! Ikkunalistat vielä puuttuvat, joten ulkonäkö tulee siistiytymään vielä entisestään. Huomatkaa myös söpö pinkki patteri, joka on saanut nyt vähän rauhallisemman sävyn. 🙂

Makkarissa on myös päästy lattian maalaukseen. Maalaamatta ovat vielä makkarin ja olkkarin lattiat. Makkari jaettiin kahteen osaan; toiselle puolelle huonetta kasattiin remonttitarvikkeita ja toinen puoli huoneesta päästiin maalaamaan. Tämä kahtiajako oli tarpeen senkin takia, koska koko huonetta olisi mahdotonta maalata kerralla, koska lautarivit kulkevat makkarin ovelta ikkunaa kohti. Viimeisiä rivejä ei pääsisi maalaamaan astumatta juuri maalatun märän lattian päälle eikä huoneesta muutenkaan pääsisi poistumaan. Lattiakerrosten alta paljastunut alkuperäinen lautalattia on väriltään sinertävänharmaa.

Lattiat maalataan valkoiseksi. Tässä lopputulos kolmen maalikerroksen jälkeen. Lattia on näissä kuvissa vielä märkä ja kiiltävä ja sen takia osin epätasaisen näköinen, joten lopullisen tuloksen näkee sitten huomenna, kun maali on kuivunut. Näissä kuvissa muuten näkee hyvin, miten seinän sävy muuttuu sen mukaan, paistaako aurinko vai onko pilvistä.

Sitten kun toinenkin puoli huoneesta on maalattu, makkarista puuttuukin enää listat. Listoitus on tietysti se ihan viimeinen homma. Ei ole siihenkään enää pitkä aika, joten tällä viikolla joku päivä täytyy ottaa kynä ja paperia käteen ja ruveta laskemaan listamenekkiä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *