Flippaus 3: Makkarin hieno tehostesävy

Nyt kun eteinenkin on hyvää vauhtia valmistumassa (siitä tulossa lisää juttua ensi viikon alussa), olemme aloittaneet myös makkarin remontin. Makkarissa on edelleen aika paljon tavaraa, mutta olemme kasanneet ne keskelle huonetta, jolloin seinänvierustat ovat vapaat seinien käsittelyä varten. Makkari on toooosi iso (varmaan isompi kuin olohuone), mutta onneksi lähtökohta oli suht helppo remonttia silmällä pitäen.

Makkarin seinissä on edellisen omistajan aikana laitettu maalattava tasoitetapetti. Yleensä otamme kaikki tapetit pois remontoitavista asunnoista. Kokemusta on esim. lasikuitutapetin irrottamisesta; ei muuten ole kivaa hommaa! Helpommalla voisi päästä, jos lasikuitutapetin tasoittaisi, mutta kun haluamme tehdä remontit kunnolla, kaikki otetaan pois. Mutta, nyt teimme poikkeuksen. Tasoitetapetti oli aivan priimakunnossa, mutta tokihan tässäkin oli vähän ylimääräistä hommaa. 😀 Vuodat oli nimittäin asennettu hieman limittäin (eikä puskuun, niin kuin tapetit yleensä asennettaan), joten aina kun vuota vaihtui, muutaman millin matkalla oli kaksi vuotaa päällekkäin. Tämähän ei käynyt laatuun, joten avasimme kaikki saumat mattoveitsellä ja teimme niihin V:n muotoisen uran. Seuraava homma oli näiden urien kittaaminen ja hiominen. Lopputuloksesta kuvia alla.

Tämän jälkeen telasin kitattuihin kohtiin pohjamaalin. Tähän on kaksi syytä: Ensinnäkin maali paljastaa armotta kaikki virheet, joten pohjamaalikerroksen jälkeen on helppo huomata, mitkä kohdat vaativat vielä tasoittamista. Toinen syy on se, että tasoitetut kohdat imevät maalia eri tavalla kuin maalattu pinta. Jos maalaa suoraan osittain tasoitetun seinän päälle, tasoitetut kohdat oikein paistavat maalin läpi. Tältä näyttivät seinät tämän vaiheen jälkeen. Pohjamaali ei vielä täysin peitä tasoitettuja kohtia yhdellä maalauskerralla.

Seuraavaksi tosiaan katsoin, onko seinissä vielä sellaisia kohtia, jotka vaativat lisää tasoittamista. Kittihän kutistuu kuivuessaan, joten jouduin vielä tasoittelemaan useita kohtia.

Tämän jälkeen hioin vielä uudelleen nämä tasoitetut kohdat. Sen jälkeen maalasin vielä pohjamaalilla nämä uudelleen tasoitetut kohdat. Sitten pohjamaalasin vielä kertaalleen koko seinät. Tapetti olisi ehkä ollut valmis maalattavaksi sellaisenaan, mutta halusin kuitenkin pohjamaalata sen. Näin sain tasaisen, valmiiksi maalatun pinnan varsinaista maalia varten. Näin maali varmasti levittyy tasaisesti. Kitatut kohdat eivät myöskään nyt varmasti loista maalin läpi. Maalaaminenkaan ei ole ihan yksinkertainen homma, kun sen tekee kunnolla! 🙂 Tässä vielä kuva seinästä, joka on valmis valmis maalattavaksi (pohjamaali on kuvassa vielä märkä ja siksi raidallisen ja osin epätasaisen näköinen).

Näiden isojen seinien lisäksi makkarissa on lyhyt ”käytävä”, johon pariovet avautuvat ja jossa on kaksi vanhaa vaatekomeroa. Tämä käytävä olikin vähän työläämpi projekti, se kun oli tapetoitu ja maalattu useaan kertaan kattoa myöten. Nämä kaikki tapetti- ja maalikerrokset poistetaan ennen kuin seinät ja katto tasoitetaan ja maalataan.

No niin, sitten päästäänkin siihen mielenkiintoiseen vaiheeseen! Makkarin seinät maalataan Tikkurilan Valkoisella lukuun ottamatta yhtä seinää, johon tulee hieman väriä. Asunnosta tulee tosi vaalea, joten on kiva, että jossain on vähän väriäkin. Makkarissa on valkoinen katto ja valkoinen lattia, joten päätimme tehdä sinne tehosteseinän. Tämä sävy on tuttu jo meiltä kotoa, jossa olen maalannut yhden olohuoneen seinän samalla sävyllä. Kyseessä on Tikkurilan sävy M400, josta on vähän vaikea sanoa, onko se oranssi, ruskea vai punainen. 😀 Sävy vaihtelee hienosti vuorokaudenajan ja sään mukaan. Kun maalin levittää, se näyttää märkänä jopa kullanhohtoiselta. Kuivuessaan se saa enemmän punertavia ja ruskehtavia sävyjä. Tämä kuva hieman havainnollistaa värin vaihtelua.

Märkä tela näyttää maalausvaiheessa tosiaan melkein kullan väriseltä.

Ensimmäinen maalikerros levitetty. Märkä (ja raidallinen) maali näyttää aika oranssilta.

Tässä näkyy maalaustulos kahden kerroksen jälkeen (seinän reunat vielä rajaamatta). On se kyllä upea!

Olohuoneen ja keittiön puolella on siis tehosteena tummaa harmaanvihreää sävyä. Hyvin passaa tämä makkarin seinä sen kanssa yhteen, samoin keittiön tiilisenän kanssa.

Seuraavaksi jatkuu eteisen viimeistely sekä makkarin muiden seinien maalaus. Pysykää kuulolla!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *