Flippaus 3: Eteinen etenee

Olemme siis nyt viime päivät rempanneet etupäässä eteistä. Olohuone ja keittiö ovat jo oikein hyvällä mallilla, ja makkarissa ei oikein voi tällä hetkellä tehdä remonttia, kun sinne on säilötty kaikki työkalut ja remppatarvikkeet. Tehdään siis seuraavaksi eteinen!

Tämä kuva on kiinteistönvälittäjän ottama kuva eteisestä asunnon myynti-ilmoituksesta. Vasemmalla on ovi rappukäytävään ja oikealla kylppäriin. Sisälle tultaessa vasemmalla olevassa syvennyksessä oli vaatekaappeja. Lattiassa oli parketti, jonka purkamalla saimme (muutaman lattiakerroksen alta) esille vanhan lautalattian. Sekä katon- että lattianrajassa meni monenlaisia sähköjohtoja.

Olemme purkaneet siis lattian, ja sen lisäksi myös vaatekomerot. Vaatekomeroiden paikalla olevaan syvennykseen laitamme olohuoneen ja keittiön katosta tuttua Dyyni-paneelia. Jotta saamme katonrajassa olleen sähköjohtohässäkän piiloon, olemme koolanneet ja levyttäneet katon. Katon korkeus laski tällä toimenpiteellä n. 6 cm, mitä ei edes huomaa, asunto kun on sen verran korkea. Tässä kuvassa näkyy myös syvennykseen poratut koolaukset, joihin asennetaan Dyyni-paneeli. Kattoon upotetaan pari spottia.

Katto on nyt tasoitettu ja hiottu sekä maalattu valkoiseksi. Myös seinät on maalattu. Tässä välissä voimmekin tunnustaa pienen erheen, joka kävi olohuoneen maalivalinnassa. 😀 Yleensä maalivalinnat ovat osuneet tosi hyvin maaliin (Huom! tahaton vitsi.). Itse olen vähän värifriikki ja tykkään miettiä ja suunnitella maalisävyjä. Nyt kävi niin, että alunperin suunnittelemani maalisävy, Tikkurilan H495 (Harso), näyttikin olohuoneessa yllättävän siniseltä, joten jouduin maalaamaan seinät uudelleen, ja nythän olohuone onkin maalattu (tehosteseinää lukuun ottamatta) Tikkurilan Valkoisella. H495 olisi tietysti voinut näyttää olohuoneessa erilaiselta sen jälkeen, kun lattia on maalattu valkoiseksi, mutta olohuone on nyt kuitenkin maalattu turvallisella Tikkurilan Valkoisella. Maalisävyynhän vaikuttaa paljon esim. ilmansuunta sekä ympäröivät värisävyt, joten lopullinen sävy voi huolellisesta mietinnästä huolimatta olla joskus pieni yllätys.

Mutta joka tapauksessa, tästä olohuoneen maalauskokeilusta jäi yli tätä sävyä H495, ja päätimme maalata tällä sävyllä eteisen seinät. Eteisessä tulee olemaan valkoinen katto ja valkoinen lattia, joten seinistä ei haluttu valkoisia, vaan niihin haluttiin vähän väriä. Ja hyvältähän tämä näyttää! Eteisessä sävy on enemmän harmaa, ei niin sininen.

Eteisen sävy sopii hyvin yhteen olohuoneen tehosteseinän (X495) ja keittiön seinien (G495) ja kaapinovien (X495) kanssa, kaikki sävyt kun ovat samalta Tikkurilan väriviuhkan liuskalta. Itse käytän sävyjen valinnassa Tikkurilan ammattilaisille tarkoitettuja Opus I ja Opus II -väriviuhkoja, joissa on lähes 2500 sävyä. Näin ollen läheskään kaikilla sävyillä ei ole numerokoodin lisäksi nimeä, niin kuin kuluttajille tarkoitetuilla Tunne väri -sävyillä on.

Nyt kun katto ja seinät on maalattu, huomenna on suunnitelmissa lattian kevyt hionta sekä maalaus. Mielenkiintoista nähdä, miltä lattia näyttää valkoisena (ja miten se vaikuttaa koko asunnon ilmeeseen), ja ihan ensin, kuinka monta maalikerrosta tarvitaan. Keittiön lattiaan meni loppujen lopuksi muistaakseni neljä maalikerrosta. Keittiön vanha lattiahan jouduttiin purkamaan ja uusimaan, ja uusi lattia oli maalaamatonta puuta, joten ehkä siihen sen vuoksi tarvittiin niin monta maalikerrosta. Mene ja tiedä, huomenna ollaan viisaampia!

Kunhan lattiakin on saatu maalattua, viimeisenä asennetaan yhdelle seinälle Dyyni-paneeli (toki sen jälkeen on vielä listoitus ym. viimeistelytyöt). Paneeliseinän eteen ei tule ollenkaan lattialistoja, joten sen takia maalaamme lattian ennen paneelin asennusta. Kattolistoja ei myöskään tule, joten tarkkaa näpertelyä on taas tiedossa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *