Flippaus 3: Eteisen remppaa sekä lehtikuvausta

Olemme pitäneet hieman kesälomaa ja olleet muutaman päivän reissussakin. Teki hyvää unohtaa asuntoasiat hetkeksi. 🙂 Nyt jaksaa taas tehdä remonttiakin uudella innolla, joten seuraavassa kuulumisia siltä rintamalta.

Makuuhuone on edelleen aikamoisessa kaaoksessa, joten päätimme seuraavaksi käydä eteisen kimppuun. Eteisen ja olohuoneen välissä oli aiemmin väliovi karmeineen. Ovesta olemme päässeet eroon ja aiemmin ja ajattelimme jättää vänhan ovenkarmin paikoilleen. Suunnitelmat muuttuivat (niin kuin niillä monesti tapana on!), ja erinäisten vaiheiden jälkeen päätimme irrottaa myös ovenkarmin. Tähän liittyy vanhan kynnyksen uusiminen ja pari muuta yksityiskohtaa. Mutta tosiaan, lopputulos on se, että myös karmi sai lähteä. Tästä seurasi tietysti vähän lisää työtä, koska oviaukko täytyy saada tasaiseksi ja sen jälkeen maalattua. Tämä on toki tuttua hommaa edellisistä remonteista, joissa oviaukkoja on kunnostettu, joten tämä ei aiheuta muuta kuin vähän lisää työtä.

Eteisen katonrajassa kulki paljon sähköjohtoja, ja mietimmekin pitkään, mitä katolle olisi järkevintä tehdä. Olohuoneen ja keittiön paneloinnista jäi materiaalia vähän yli, mutta se on suunniteltu asennettavaksi eteisen yhdelle seinälle. Niin hienoa kuin tämä Dyyni-paneeli onkin, emme halunneet kuorruttaa sillä liian monia tiloja, ja siksi tulimmekin siihen tulokseen, että eteisen yksi seinä saa rittää. Jos olisimme asentaneet paneelin myös eteisen kattoon, sitä olisi ollut jo liikaa ja liian monessa paikassa. Emme halunneet eteisen kattoon myöskään mitään muuta paneelia, ettei asunnosta tule liian sekava. Niinpä päädyimme koolaamaan katon ja asentamaan sinne kipsilevyn. Näin saatiin kaikki sähköjohdot piiloon sekä asennettua upotetut valot eteiseen.

Kipsilevyjen saumat ja ruuvinreiät täytyy tietysti tasoittaa ja hioa ennen katon maalausta, joten tässäkin on hieman lisähommaa (koolauksen ja levyttämisen lisäksi) verrattuna siihen, että olisimme pelkästään maalanneet vanhan katon. Mutta tämä on hyvä ratkaisu; katto saadaan paljon siistimmän näköiseksi, kun johtoja ei tarvitse koteloida katonrajaan, vaan ne voi piilottaa katon sisään. Katto toki laskeutuu muutaman sentin alemmas, mutta koska huonekorkeus on aika iso, katto näyttää edelleen korkealta.

Kunhan katto ja seinät on saatu tasoitettua ja hiottua tasaisiksi, ne maalataan. Sen jälkeen vanha lautalattia maalataan valkoiseksi, ja vasta sen jälkeen paneloidaan yksi eteisen seinä Dyyni-paneelilla. Tässä vaiheessa eteinen varmasti näyttää (ainakin remontteihin tottumattoman silmin) aika hirveältä, mutta hieno siitä tulee! 😀

Tänään olikin sitten aika erilainen päivä! Remppatyömaalla kävi valokuvaaja Milka Alanen ottamassa meistä kuvia Me Naiset -lehteen. Meidän flippausharrastuksestahan tehtiin jo juttu ko. lehden nettiversioon, mutta nyt meistä haluttiin juttu myös ihan printtilehteen. Lehti ilmestyy joskus elo-syyskuun vaihteessa. Kerrotaan tästä sitten lisää, kun juttu on ulkona. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *