Flippaus 8: Helppo(?) ja harmoninen

Niin kuin edellisessä postauksessa jo vihjailimme, meillä on uusi kohde! 😀 Tervetuloa siis uudet ja vanhat lukijat seuraamaan juuri alkanutta flippausprojektiamme! Tulemme päivittämään kuulumisia matkan varrelta tänne blogiin sekä Instagramiin: https://www.instagram.com/k2h.asuntoblogi/. Nyt onkin vuosi aikaa siitä, kun edellinen remontti valmistui, joten onhan tässä taas vähän totuttelemista remppatouhuihin pitkän tauon jälkeen.

Tämä uusi kohteemme on kaksio Kalevassa Tampereella – niin kuin monet aiemmatkin kohteemme. Hauskaa tässä on se, että olemme muutama vuosi sitten flipanneet samasta taloyhtiöstä täysin samanlaisen asunnon! Kyseessä oli Flippaus 3, ja senkin remontin vaiheista voivat halukkaat lukea tarkemmin täältä blogista.

Jos/kun ihmettelette tuota otsikon Helppo-sanaa, niin tässä muutama perustelu remontin oletetulle helppoudelle. Toki täytyy myös mainita, että mitään tosi helppoja remontteja ei ole olemassakaan ja myös yllätyksiä voi aina tulla. 😀 Mutta niitä perusteluja:

  • Tuttu taloyhtiö ja asunto. Tosiaan olemme tästä samasta taloyhtiöstä remontoineet aiemmin samanlaisen asunnon. Meillä on ihan selvät sävelet sen suhteen, miten remontti tehdään ja missä järjestyksessä asiat kannattaa toteuttaa. Tiivistettynä remontin isoimmat työvaiheet: keittön seinän purku ja täydellinen keittiöremontti, alkuperäisen lautalattian kunnostus, pintaremontti, kylppärin kalusteiden vaihto.
  • Suppeampi remontti. Remontti tuntuu nyt ”helpolta” senkin vuoksi, koska kaksi edellistä remonttia olivat supertyöläitä. Molemmissa laajennettiin ja/tai siirrettiin kylpyhuonetta, mikä on iso homma. Uudessa kohteessa pääsemme huomattavasti helpommalla, koska kylppäri on remontoitu putkiremontin yhteydessä kymmenisen vuotta sitten ja on pinnoiltaan vielä oikein siisti, ja laatatkin ovat onneksi neutraalin väriset. Kylppärin kaikki kalusteet, suihku yms. vaihdetaan, mutta itse kylppäriä ei tarvitse remontoida.
  • Siisti asunto. Tämä uusi asunto on jo valmiiksi kaikkein siistikuntoisin näistä meidän flippauprojekteistamme. Samat remonttivaiheet joudumme tietysti tekemään, mutta pääsemme kuitenkin helpommalla. Kaikki seinät ovat jo valmiiksi siistillä maalipinnalla, joten tapettien irrotus (joka voi olla työlästä tai sitten erittäin työlästä!) jää kokonaan pois. Samoin sienien ylitasoittaminen ja hionta, jonka joutuu monesti tekemään tapetinpoiston jälkeen, jää nyt pois. Ja vanhojen komeroiden ovet ovat myös tosi siistit jo valmiiksi, joten lohkeilevien maalien poisto, kittaus ja hionta jää kokonaan pois. Ikkunalaudat ja muutenkin ikkunanpielet ovat myös jo valmiiksi siistit. Toisin sanoen kaikki maalattavat pinnat pääsee maalaamaan aika lailla suoraan.

Tässä vähän yleiskuvaa asunnosta sekä pohjapiirustus, johon on merkattu purettava seinä.

Remppasuunnitelmat meillä on jo aika pitkällä. Keittiö tosiaan avataan olohuoneeseen, kuten teimme Flippaus 3:ssakin. Keittiön toimintojen ja kalusteiden sijoittaminen on tosin vielä ihan auki. Tällä hetkellä kalusteet ovat tupla I:n mallisesti kahdella seinällä. Flippaus 3:ssa teimme L:n mallisen keittiön, jossa Smegin jääkaappipakastin seisoi erikseen purettavan seinän kohdalla. Yleensä olemme suunnitelleet keittiöt aika pitkälle itse, mutta nyt ajattelimme pyytää keittiösuunnittelijan paikan päälle heti seinän purun jälkeen. Nyt tosiaan lyö oma pää vähän tyhjää (pitkästä remppatauosta johtuen?), niin annetaan ammattilaisen esittää hyvä ehdotuksia. 🙂

Värisuunnitelmat meillä sen sijaan on jo hyvin pitkälle mietittynä, ja itse asiassa maalitkin jo ostettuna. 😀 Tällä kertaa pysyttelemme hyvin neutraalissa ja harmonisessa värimaailmassa. Nyt kun meillä on aikaa jo vuosi edellisestä remontista, tuntui siltä, että palataan ihan perusasioiden äärelle. Ei siis mitään värirevittelyä, vaan menemme takuuvarmoilla sävyillä. Kaikki sävyt tulevat tältä Tikkurilan 487-liuskalta.

Tässä on itse asiassa monille hyvin tuttuja sävyjä. Tikkurilan Symphony-värijärjestelmässä on tuhansia värejä, ja vain osalle niistä on annettu ”kansankieliset” nimet. Tämän liuskan sävyt ovat tosiaan hyvin tuttuja ja suosittuja, ja jos lähden luettelemaan sävyjä tuolta vaaleimmasta alkaen, niin ne ovat Höyhen, Batisti, Hohkakivi, Dolomiitti, Kalsiitti ja Kontiainen. Liuskan alapäästä (joka ei näy kuvassa) löytyvät esim. Laasti ja Piazza. Veikkaan, että aika monella on näitä sävyjä kotona. 🙂

Lautalattia tullaan maalaamaan tuolla vaaleimmalla sävyllä F487 Höyhen. Yleissävyksi seiniin tulee G487 Batisti, ja makuuhuone maalataan J487:lla eli Dolomiitilla. Keittiön kaapistojen sävy voisi olla Kalsiitti tai jopa Kontiainen, mutta tämä varmistuu sitten aikanaan. Keittiön vetimien ja hanan sävy voisi olla sitten joko musta tai messinki/kulta/tms. Ja itse asiassa kromikin on alkanut tuntua kovin virkistävältä tämän musta/kulta-kauden jälkeen. Keittiön seinän purun jälkeen olisi helppoa ottaa esille hieman tiiliseinää keittiön ja olohuoneen välimaastoon, kuten teimme Flippaus 3:ssa. Se toisi kyllä kivan väripilkun muuten niin harmoniseen asuntoon.

Olemme tässä nyt muutaman päivän viettäneet remppatyömaalla. Iloksemme (ja ennakko-odutusten mukaisesti) laminaatin alta paljastui asunnon alkuperäinen lautalattia 1940-luvulta. Tällä kertaa kerroksia ei tarvi purkaa kovin montaa, sillä laminaatin ja askeläänieristeen alla on ainoastaan karkalevy, joka on naulattu kiinni lattiaan. Tosin naulojen irrotus lattialaudoista on ihan oma projektinsa, niitä on nimittäin lattiassa kohtuu tiheästi. Näin pieneltä alueelta irtosi tällainen määrä nauloja!

Toinen iloinen yllätys oli se, että asunnon alkuperäiset makkarin pariovet oli joku hylännyt vintille! Me heti siirsimme ne omaan varastokoppiimme turvaan, ja ne tullaan tietysti asentamaan paikoilleen nykyisen, muovisen haitarioven tilalle. 😀

Tästä se taas lähtee. Pysykäähän kuulolla, jos remppahommat ja/tai asuntoflippaus kiinnostaa!

2 ajatusta aiheesta “Flippaus 8: Helppo(?) ja harmoninen”

  1. Onpa tuttu pohja ja sijainti. Jännityksellä ootan, miten tulee eroamaan Flippaus 3:sta.

    1. Hei vaan! Juu, hauska sattuma tosiaan, että ihan samanlainen asunto tuli ostettua. 🙂 Aika lailla samanlaisista elementeistä tämäkin rakentuu, mutta värimaailma tulee olemaan ihan erilainen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *