Flippaus 6: Ennen ja jälkeen

Nyt on tosiaan tämä remontti saatu valmiiksi ja asunto on kalustettu ja kuvattu myyntiä varten. Asunto on menossa myyntiin ihan näillä näppäimillä, ja sitä odotellessa voitaisiin katsoa ennen/jälkeen-kuvia. Nämähän monia kiinnostavat, ja näistä kyllä huomaa ihan konkreettisesti, miten asunto on remontissa muuttunut. Remonttia tehdessä sitä saattaa itsekin ”sokeutua” eikä aina hoksaa, onko sitä muutosta nyt sitten kuitenkaan tullut. Mutta onhan sitä!

Tämä oli tähän astisista suurin remonttimme. Olemme remontoineet ennenkin koko asunnon lattiasta kattoon, mutta tähän asuntoon toi pikkuisen ekstraa se, että kylpyhuone rakennettiin kokonaan uudestaan. Tämä oli luonnollisesti aika iso puristus rakennuslupineen kaikkineen. Lisäksi asunnossa on erillinen pieni wc, joten märkätiloja oli remontoitavana kaksin kappalein.

Katsotaan ensin ihan yleisnäkymä asuntoon sisään tultaessa. Asunnossa on aika pitkä eteiskäytävä, ja aikaisemmin keskellä eteistä oli seinä ja oviaukko. Molemmin puolin käytävää oli myös vaatekomerot. Tuo ennen-kuva ei ole ihan alkutilanteesta, koska oikealla seinustalla olleet komerot on jo purettu. Käytävä oli ennen ahdas ja pimeä, mutta seinien kaadolla siitä saatiin paljon avarampi. Kolmas kuva on otettu seinien kaadon jälkeen, ja ero on kyllä huima. Asuntoon rakennettiin ulko-ovelta katsottuna vasemmalle uusi kylppäri, joten keittiön ja eteisen välissä on myös remontin jälkeen seinä. Eteiskäytävältä on pääsy kaikkiin huoneisiin, ja käytävän perällä näkyy ovi vaatehuoneeseen.

Laitetaanpa tähän väliin asunnon pohjapiirustus! Siihen tosiaan tehtiin muutoksia lähinnä uuden kylpyhuoneen rakentamisen takia, mikä vaikutti myös keittiöön. Ensin on pohja ennen, ja toisessa kuvassa on pohja remontin jälkeen.

Olohuoneeseen mentiin ennen remonttia holvikaaren läpi. Myös se purettiin remontin yhteydessä.

Olohuone itsessään on myös muuttunut, siitä kuvia alla.

Katsotaan seuraavaksi makuuhuonetta. Se on yksi omia suosikkitilojamme tässä asunnossa! Seinien sävy on todella onnistunut ja muutenkin makkarista tuli erityisen hieno.

Asunnossa on erillinen pieni wc, joka siis remontoitiin myös perusteellisesti. Vessaa ei ikävä kyllä ollut mahdollista laajentaa isommaksi kylppäriksi, joten sen pohjaan ei koskettu. Mutta muuten se sai kyllä täysin uuden ilmeen!

Seuraavaksi kylppäri. Siitä tuli myös mielestämme todella hieno! Asunnossa oli ennestään pieni suihkuhuone, joka purettiin pois. Tilalle rakennettiin isompi kylppäri, jossa on paikka myös pyykkikoneelle. Pohjapiirustuksesta (kuvat ylempänä tässä postauksessa) hahmottaa peremmin, millainen muutos tehtiin. Kylpyhuoneen ovi on nyt eri seinällä ja sinne tehtiin syvennys pyykkikoneelle, siinä tiivistetysti muutokset. Kuten jälkeen-kuvista huomaatte, ei oikein ollut muuta vaihtoehtoa kuin purkaa vanha suihkuhuone kokonaan pois, sen verran huonossa kunnossa ja teknisesti vanha se jo oli.

Kun kylppäri rakennettiin uusiksi, se tiesi muutoksia myös keittiöön. Pyykkikonesyvennys upposi kyllä keittiöön hienosti. Aiemmin keittiö oli ihan suorakaiteen muotoinen, ja koska kulmaratkaisut ovat aina vähän kinkkisiä, niin nyt saimme keittiöön ”kotelon”, jonka molemmin puolin keittiön kaapistot saatiin kätevästi suunniteltua. Tässä vielä muutoskuvat keittiöstä. Niin pirteän värinen kuin tuo keittiö (ja koko asunto) olikin, niin kyllä nykyinen on ainakin omasta mielestämme paaaljon parempi. 🙂

1 ajatus aiheesta “Flippaus 6: Ennen ja jälkeen”

  1. Paluuviite: Flippaus 7: Keittiötä pukkaa! - Asuntoblogi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *