Flippaus 4: Parkettilattian hionta ja sävytys

Tällä viikolla remppatyömaalla tapahtui vielä erittäin huomattava muutos: parkettilattian hionta ja sävytys! Asunnossa on keittiötä ja vaatehuonetta lukuun ottamatta tammiparketti, joka oli sinänsä hyväkuntoinen, mutta jo kerennyt patinoitua ajan saatossa, ja lattian väri oli tummunut/kellastunut. Päätimme säästää vanhan lattian, ja tällä tavalla säästimme kovasti omaa aikaamme (kunnostushommaan otettiin ammattilainen, eikä meidän myöskään toisaalta tarvinnut purkaa vanhaa ja asentaa uutta lattiaa) ja myös vähän rahaa (samalla hinnalla ei olisi saanut vastaavaa uutta parkettia). Lisäksi olisi ollut typerää heittää vanha lattia menemään, kun käsittelemällä siitä sai ihan kympin!

Hommaan otettiin Parkettityö Ahtinen Oy, ja Miikael Ahtinen kävi katsastamassa lattian ennen työn aloitusta. Parketti oli hänenkin mielestään hyväkuntoinen ja se kannattaisi kunnostaa, jolloin siitä tulisi kuin uusi. Halusimme lattiasta myös vähän vaaleamman, joten hionnan jälkeen siihen päätettiin laittaa kevyt valkolakkaus. Toki jo pelkällä hionnallakin väri vaalenisi.

Lopputulos on kyllä hieno! 🙂

Kun verrataan ennen- ja jälkeen-kuvia, niin muutos on kyllä huomattava.

Tänään meillä olikin oikein tuottoisa remppapäivä. Takana oli muutama lepopäivä, ja saimmekin tosi paljon hommia tehtyä asunnolla. Emme ruvenneet vielä listoitushommiin, vaan puuhastelimme keittiössä. Toki tarkasti työnjaosta huolehtien! 😀

2 ajatusta aiheesta “Flippaus 4: Parkettilattian hionta ja sävytys”

  1. On kyllä superhyvän näköinen hiottu parketti! Meillä kävi eri tekijä (joka saanut urakkamaailmassa paljon hyviä arvosteluja) mutta lopputulokseen olen vähän tyytymätön. Ensiasuntoni ja eka remonttini joten tästä tuli monta oppia. Onneksi kaikki muu sujui ilman yllätyksiä!

  2. Löysin blogin, koska olen hyvin kiinnostunut aiheesta. Hienoa, että päätit hioa parketin. Se on mielestäni nopeampi ja ennen kaikkea kestävämpi ratkaisu. Minullakin on talossani parkettia, jonka haluan uusia. Koska parkettilattian hionta teettää paljon työtä, aion ehdottomasti etsiä yrityksen. Kiitos kirjoituksesta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *