Flippaus 4: 70-luvun yksityiskohtia

Tämä nykyinen remppakohteemme on valmistunut 1970-luvulla. Olemme halunneet tehdä jokaiseen asuntoon vähän erilaisen remontin, ja tästä asunnosta tuli heti sellainen fiilis, että halusimme säästää jotain alkuperäisiä 70-luvun elementtejä. Liian retroa emme halunneet asunnosta kuitenkaan tehdä, vaan säästää jotain harkittuja yksityiskohtia.

Tämä idea lähti olohuoneen tapetista, joka on meidän mielestämme tosi hieno. Isokuvioinen ja näyttävä, mutta kuitenkin tyylikäs. Tapetti oli vieläpä tosi hyvässa kunnossa, joten jätimme tapetin yhdelle olohuoneen seinälle. Etsimme tapettiin sopivan maalisävyn, jolla maalasimme olohuoneen muut seinät.

Yllä olevassa kuvassa näkyy myös eteisen alkuperäiset vaatekaapit. Nekin olivat hyvässä kunnossa, joten päätimme säästää ne. Vähän nuhjuisen näköiset ne toki jo olivat, ja kaapinovet olivat vielä keskenään hieman eri väriset.

Kaapiston sisustat ja ovet maalattiin, ja ilme raikastui tosi paljon. Ovet maalattiin samalla sävyllä kuin eteisen seinät, eli Tikkurilan sävyllä Y487 (Piazza). Alla olevassa kuvassa kaapistot on jo maalattu. Kaapistojen väliin jäävä syvennys oli maalattu 70-luvun tyyliin myrkynvihreäksi. Tämä tuntui vähän liian retrolta, ja maalipintakaan ei tietysti ollut ihan priimakunnossa enää. Mietimme, että syvennykseen sopisi kuitenkin jokin tehostesävy, ja maalasimme sen hieman hillitymmällä vihreän sävyllä. Tätä sävyä käytimme edellisessä projektissa, ja koska maalia oli vielä jäljellä, maalasimme sillä syvennyksen. Kyseessä on Tikkurilan sävy X495. Käytimme siis taas hyödyksi entisiä maalipurkkeja, niin kuin tässä remontissa melkein kaikkien maalien kohdalla on tehty.

Tässä lopputulos. Eteisen kaapistoissa on alkuperäiset lankavetimet, jotka myös säilytettiin. Tätä samaa tyyliä jatketaan keittiössä, jonne tulee myös lankavetimet. Keittiön asennus on muuten hyvällä mallilla, mutta kirjoitetaan siitä sitten erikseen. Tosi näyttävän näköinen keittiö on tulossa!

Lisää 70-luvun tyyliä asuntoon tuovat väliovien päällä olevat lasit. Ne jätetään myös esille. Tällä hetkellä asunnossa onkin menossa ovenkarmien ja väliovien maalaus. Väliovet ovat hyvässä kunnossa, ja maalauksen jälkeen kuin uudet. Ovenkahvat ovat alkuperäiset ja nekin jätetään paikoilleen. Vielä yksi 70-luvun yksityiskohta asunnossa ovat valokatkaisijat ja pistorasiat, jotka on putsattu hyvin ja laitettu uudestaan paikoilleen.

Nyt meillä on tosiaan myös keittiön asennus hyvällä mallilla, joten juttua keittiöstä tulossa pian!

4 ajatusta aiheesta “Flippaus 4: 70-luvun yksityiskohtia”

    1. Hei!

      Käytämme väliovien maalaukseen Tikkurilan Helmi-maalia. Pienellä, lyhytnukkaisella telalla tulee siistiä jälkeä. Tämän asunnon väliovet olivat jo valmiiksi todella siistin näköiset, mutta maalauksella kyllä kovasti sävy raikastui. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *