Sijoitusasunto: Välipalana keittiöremontti

Meillä on flippausprojektien lisäksi myös perinteisiä sijoitusasuntoja. Ennen kuin löysimme flippausprojektin nro 3, eräässä sijoitusasunnossa sattui juuri sopivasti vaihtumaan vuokralainen. Koska remonttihammasta kolotti jo kovasti, ei muuta kuin tuumasta toimeen!

Keittiö purettiin ihan kokonaan. Se oli vanhahtava ja osin epäkäytännöllinen. Jääkaappi oli liian pieni ja keittiössä ei ollut ollenkaan astianpesukonetta.

Keittiö meni uusiksi lattiasta kattoon. Koska oli kyse sijoitusasunnosta, remontti tehtiin vähän eri tavalla kuin myyntiin menevään asuntoon tehtäisiin. Asunto meni remontin jälkeen taas vuokralle, joten materiaalien tuli olla suht edullisia ja ajattoman näköisiä, mutta kuitenkin tyylikkäitä. Ja tietysti sellaisia, että vuokralainen viihtyy hyvin asunnossa. Mielestämme tästä tuli oikein onnistunut muutos. 🙂

Näiden ennen/jälkeen-kuvien taustalla on tietysti melkoinen määrä työtä, vaikka tällä kertaa olikin kyseessä ainoastaan pienen keittiön remontointi. Ensin purettiin vanha keittiö. Kodinkoneet laitettiin myyntiin ja niistä saatiin muutama ropo. Itse kalustet saivat uuden elämän; ne annettiin ilmaiseksi hyvään, yleishyödylliseen tarkoitukseen. Tässä kohteessa jouduimme myös teettämään välitilalaatoituksen osalta asbestipurun. Koska keittiöön tuli uusia kodinkoneita ja sähköjä jouduttiin vetämään vähän sinne sun tänne, seiniä jouduttiin piikkaamaan sähköjä varten. Sotkuista ja pölyistä hommaa, kuten kuvista voikin päätellä!

Kun keittiö oli purettu, minun hommani oli seinien kunnostaminen ja maalaaminen. Purun yhteydessä keittiön ja olohuoneen välisestä oviaukosta poistettiin myös vanha ovenkarmi, joten oviaukossa oli myös hommaa. Seinien sävyiksi valitsin jo valmiiksi asunnossa olleet sävyt, niin uusi keittiö saatiin hyvin istumaan kokonaisuuteen. Seinien jälkeen oli vuorossa katon panelointi ja lattian asennus. Sen jälkeen päästiin asentamaan uusia kalusteita ja kodinkoneita.

Tein myös asuntoon kevyen stailauksen, jonka jälkeen otin uudet kuvat vuokrausilmoitukseen.

Mitä tämä sitten maksoi ja paljonko meni aikaa? Työn ohessa tehden tähän meni aika tarkkaan 2 kk. Toki tuossa on mukana kalusteiden ja kodinkoneiden toimitusajat, niitä jouduimme tietysti odottamaan. Lopullista, tarkkaa hintaa ei ole vielä laskettu, mutta kustannukset olivat kaiken kaikkiaan suunnilleen 6 tonnin luokkaa.

Keittiö sai remontissa ihan uuden ilmeen! Nyt se on näppärä ja käytännöllinen, tyylikästä ulkonäköä unohtamatta. Nyt tällä keittiöllä pärjää pitkään. Jossain vaiheessa tähän asuntoon tehdään kylppäriremontti, mutta vanhalla kylppärillä pärjätään vielä muutama vuosi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *